Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Mathias Arnham
Humminbird Solix är en smart kombinationsenhet med allt den moderna sportfiskaren kräver.
Fotografisk ekolodsbild med Solix generation 2

För två är sedan när Humminbird introducerade SOLIX-skärmarna var de först med att överskrida megahertzfrekvensen. Nu kommer Solix G2  med ännu skarpare fotografisk undervattensbild och ett nytt användarvänligt operativsystem.
Ekolodet Humminbird Solix G2 har nya MEGA Imaging+ med en ekolodsfrekvens som ger den klaraste och skarpaste undervattensbilden någonsin, till och med 20 procent mer detaljrik än föregångaren. Sidotäckningen har utökats med 60 meter vilket ger totalt 120 meter räckvidd och djupförmågan har även den utökats till hela 60 meter. Genom Dual Spectrum Chirp erhålls en bättre separering av fisk med bland annat större och tydligare fiskbågar.

…ekolodet har nya MEGA Imaging+ med ekolodsfrekvens som ger den klaraste och skarpaste undervattensbilden någonsin

SOLIX G2 har Humminbirds Cross Touch Interface med ett uppdaterat menysystem där du kan använda både touch-skärmen och knappsatsen för att få en så enkel och bra användarupplevelse som möjligt. Solix G2 är utrustad med AutoChart Live för att skapa djupkartor i realtid direkt i enheten. Vill du ha kartor över vegetation och bottenhårdhet så finns även den möjligheten. Humminbird SOLIX G2 är en del av One-Boat Network vilket gör det möjligt att exempelvis via det lokala nätverket styra en Minn Kota iPilot Link trollingmotor direkt från skärmen. Bluetooth gör det möjligt att ansluta en smartphone för att se SMS på skärmen, missade samtal, signalstyrka och batteristatus. Om Humminbird FishSmart app finns installerad kan man dessutom uppdatera programvaran i SOLIX direkt från sin smartphone. Humminbird SOLIX G2 finns i skärmstorlekarna 10,1”, 12,1” och 15,4”.

Mer information hittar du hos Comstedt

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Robert Westin
Sportfiskarna är starkt kritiska mot det pelagiska sillfisket i Östersjön.
Sportfiskarna är starkt kritiska mot det pelagiska sillfisket i Östersjön

Fiskejournalen rapporterade tidigare att MSC-certifieringen av det pelagiska sillfisket i Östersjön har fått stor kritik. Nu går även organisationen Sportfiskarna ut med ett tydlig ställningstagande i frågan.

Omfattande rapporter om bristande tillgång av strömming i kombination av varning från flera forskare gör att Sportfiskarna anser att det pelagiska sill- och strömmingsfisket inte kan ses som hållbart.

Sportfiskarna skriver bland annat följande på sin hemsida:

Sportfiskarna vill flytta ut gränsen för storskalig trålning till 12 sjömil längs hela den svenska Östersjökusten. Detta är ett krav som organisationen har drivit under flera år.

Vi vill flytta ut gränsen för storskalig trålning till 12 sjömil längs hela den svenska östersjökusten. Detta är ett krav vi drivit under flera år.

Vi kräver vidare att det införs fredningsområden för att skydda strömmingen i dess övervintringsområden.

Att det pelagiska fisket blivit certifierat enligt MSCs standard är djupt olyckligt. Vi kommer snarast att med MSC ta upp en diskussion om deras certifieringsprocess så att vi i framtiden, som sportfiskare och konsumenter, kan förlita oss på att en certifiering av ett fiske verkligen innebär ett hållbart fiske.”

Här kan man läsa Sportfiskarnas ställningstagande i sin helhet.

Du kanske även gillar detta