Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
Spela in dina fisketurer med Cyberfishing. Kan det här vara en pryl för dig?
Från spö till SMART-spö med Cyberfishing

Fäst sensorn på ditt spö och spela enkelt in din fisketur. Antal kast, fångster och hotspots sparas och överförs till din telefon tillsammans med rådande väderförhållanden. Håll koll på ditt fiske med Cyberfishing.
Genom att sätta fast en ”Smart Rod Sensor” på ditt spö och tanka hem Cyberfishings app kan du nu spela in alla data från dina fisketurer. Sensorn registrerar allt som händer när du fiskar och enligt cyberfishing.com ska den vara så lätt att den knappt märks. Smart Rod Sensorn registrerar automatiskt antalet kast och fångar du en fisk trycker du en gång på sensorn så sparas koordinaterna direkt. I steg två så är meningen att du som använder cyberfishings fiskesensor ska bli en del av ett större nätverk där användarna laddar upp bilder och delar information med varandra.

Spara all data från dina fiskedagar och dela den med andra genom Cyberfishings app.

Smart Rod Sensorn spelar automatiskt in data och registrerar antalet kast. Fångar du en fisk trycker du en gång på Smart Rod Sensorn och koordinaterna sparas.

Efter fiskepasset ansluter du sensorn till din telefon via Bluetooth och Cyberfishing-appen sparar den inspelade datan. Även rådande väderlek sparas tillsammans med övrig information. Om Cyberfishing kommer bli en framtida fluga får vi se. Hur som helst är det en rolig liten pryl för den teknikintresserade sportfiskaren.

Priset ligger i dagsläget på 88,88 dollar.
Läs mer på: Cyberfishing.com

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Robert Westin
Sportfisket är nu godkänt för friskvårdsbidrag. Foto: Robert Westin.
Sportfiske godkänt för friskvårdsbidrag

Efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen så konstaterar nu Skatteverket att sportfisket också är godkänt för friskvårdsbidrag.

Nu utökas aktiviteter som kan bekostas av friskvårdsbidraget. Dom nya domarna innebär att sportfiske och andra naturupplevelser ingår. Bidraget kan användas för startavgifter i fisketävlingar, hyra av fiskeutrustning, kursavgifter och fiskekort.

– Äntligen! Att sportfiske är en friskvårdsaktivitet har det aldrig varit någon tvekan om för oss 1.6 miljoner svenskar som fiskar varje år. Det är nu mycket glädjande att äntligen få beskedet att kostnaden för fiskekort är berättigade till bidrag, säger Thomas Abrahamsson som driver iFiske.se, till Fiskejournalen.

Nytt är också att mer avancerade kurser ingår. Att deltagaren tränar sina färdigheter är inget hinder för skattefritt friskvårdsbidrag, så länge aktiviteten också ger motion. Det är inte heller något hinder att det krävs särskild utrustning, om den går att låna eller hyra.

– Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Nu gäller det även fritidsaktiviteter med inslag av motion. Det centrala är att motion skall ingå. Om man hyr en fiskeguide för ett fiske i fjällen så ingår motion efter som att man vandrar efter vattendraget. Men om man hyr en fiskeguide där man sitter i en båt en hel dag så är min bestämda uppfattning att motion inte ingår och då kan man inte heller använda friskvårdbidraget, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, till Fiskejournalen.

Friskvårdsbidraget kan inte användas för att köpa utrustning eller för att betala personliga medlemsavgifter i föreningar eller andra sammanslutningar.

Det kan heller inte användas för att hyra redskap för aktiviteter på egen hand, alltså om man organiserar fisket själv. Men om man köper en organiserad aktivitet där motion ingår så får man använda friskvårdsbidraget, till exempel vid en fiskekurs eller ett guidat fiske där vandring ingår.

Du kanske även gillar detta