Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Frödins nya sida

Nu visar Mikael Frödin upp ännu en sida – närmare bestämt en ny hemsida. Massor av tips och trix för att lyckas med laxfiske och annat flugfiske utlovas.
I snart tre decennier har Mikael Frödin varit en av Skandinaviens flitigaste laxfiskeskribenter. Han har gjort sig väl känd som skicklig laxfiskare och flugbindare med innovativa idéer.
Nu öppnar han en ny webbportal där han ger sin syn på allt från redskap till fisketeknik. För den riktige nörden finns det möjlighet att bli medlem i laxklubben, Salar Salmon Club. Genom en daglig blogg med såväl stillbilder som film, får medlemmarna följa Frödin på hans laxäventyr världen över.
Du hittar hemsidan på adressen www.frodinflies.com.
Svenne Andersson

Mikael Frödin delar med sig av sitt stora vetande om laxfiske och flugbindning på sin nya hemsida.


Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Robert Westin
Marcus Frallan Fransson med årsbästa. Foto: Privat.
Frallan drar till med ett årsbästa

Vertikalfiskaren Marcus Frallan Fransson är en notorisk gösfiskare. Att han har dragit sex gösar som vägt mer än 10 kilogram vittnar om det. Nu har han gjort det igen.

Marcus Fransson från Rydaholm är en gösfiskare av rang. Har startade tidigt med vertikalfisket och är en av dom som har utvecklat det pelagiska vertikalfisket efter gös. Hans personbästa vittnar om det, den gösen drog vågen till otroliga 11 160 gram.

För cirka en månad sedan styrde han bilen mot en sjö som han brukar fiska 4 till 5 gånger per år. Båten var så klart med. Två timmar senare anlände han sjön. Marcus noterade att vädret var optimalt för gösfiske, ett par sekunder vind med växlande molnighet.

– Vi har massor med gössjöar där jag bor. Vissa levererar mer- och bättre än andra. Just denna sjö brukar jag fiska 4 till 5 gånger per säsong, säger Frallan till Fiskejournalen.

Enligt Marcus så har sjön som han fiskade i bra förutsättningar för att leverera stor fisk. Vattnet är grumligt och den har rikligt med betesfisk. Sjön håller dessutom en bra blandning mellan olika predatorer.

Han startade sitt fiske tidigt, redan vid 02:30 på natten.

– Jag fick några vettiga fiskar innan denna högg. Vid sextiden på morgonen ringde min fiskekompis för att fråga hur det gick. Mitt under samtalet klev en kraftig fisk på, säger Marcus Fransson till Fiskejournalen.

Kompisen fick vara med live i telefonen medan Marcus rutinerat drillade in fisken, som han först trodde var en gädda. Men när den kom upp till ytan och vände så såg han direkt att det var en fin gös.

– Den är stor, säger Marcus till kompisen i telefonen.

– Är det en sjua?

– Nej, det är lätt en tia, svara Marcus.

Efter snabb hantering och fotografering fick den magnifika gösen gå tillbaka.

Den praktfulla fisken mätte 101 cm och pressade vågen till hela 10,58 kilo. Detta var Marcus Frallan Franssons sjätte gös som låg över den magiska tiokilos gränsen.

Du kanske även gillar detta