Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Sportfiskelegenden Uli Beyer med en grym gädda på 18,1 kilo.
Fullmånsgäddorna som just nu är hetast i Europa

Den tyska sportfiskelegenden Uli Beyer är just nu i ropet, då han under början av mars var anledningen till att två kolossala gäddor fångades, den ena över otroliga 21 kilo. Fiskejournalen kontaktade honom för en snabb rapport.

Uli Beyer har varit en del av branschen i över 25 år. Du har säkert sett honom medverka i olika sammanhang då han varit ansiktet utåt för många av våra stora varumärken som Penn, ABU, DAM och Shimano. Under senare tid har han istället satsat på sin guideverksamhet med fokus på de allra största gäddorna. Fiskar över 130 centimeter är bevisligen ingen omöjlighet i Ulis båt.

En riktig drömfångst, en gädda över 21 kilo som mäter så mycket som 137 centimeter. Fisken fångades på en Zaltvobbler. Se filmen här nedan.

Under en resa till Holland, i början av mars brottades Uli och vännen Oliver Riesch med hård vind och de svåraste förutsättningarna en båtburen sportfiskare kan ha. Med satsningen skulle ändå visa sig bli en av de mest lyckade någonsin. Uli Beyer fortsätter:

– Det här var helt klart vårens tuffaste guidning med kraftiga stormar och hårt regn. Avsaknaden av uppvärmt vatten tordes göra det omöjligt att hitta vår målfisk, stor gädda. Under flera dagar var vi inblåste men när vinden lättade något lyckades vi fånga några schyssta hundracentimetare och bland dessa lyckades jag få en riktigt stor fisk på 18, 1 kilo och 128 centimeter. Vi trodde det här skulle bli resans största fisk då vädret åter igen vände till det sämre. Men under tredje dagen lättade det upp vilket gav oss möjlighet att bege oss ut igen. Dagen började med en ”mätfisk”, vilket trots allt är vanligt i dessa vatten. Jag erbjöd mig att vi skulle åka till storfiskområdet med risk att inte fånga något mer. Men gästerna var på. Resultatet blev en maffig gädda på 21,2 kilo och 137 centimeter, en riktig fullmånsgädda. Fisken fångades av min gode vän Oliver.

Missa inte den hjärtskärande sekvensen när 18-kilosgäddan var nära att glida ur håven…

Även om de holländska vattnen ofta håller bra bestånd av mycket grov gädda så är fiskar över 20 kilo mycket ovanliga. Se filmen på de båda fiskarna här nedan. Missa inte den hjärtskärande sekvensen när 18-kilosgäddan var nära att glida ur håven, jag tycker vi börjar filmen där.

Vi gratulerar Uli och hans vänner till ett fantastiskt fiske. Stort grattis!

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Robert Westin
Elvaårige Rasmus Engström fick en drömlax, 118 cm. Foto: Maria Bäcktorp.
11-årige Rasmus fick en drömstart på sin laxfiskekarriär

Under midsommarhelgen var vattenflödet perfekt för laxfiske i Ängesån. Tillsammans med bonuspappan Kjell stegade elvaårige Rasmus Engström ner till ån, för sitt första laxfiskepass i livet.

Den lilla skogsälven Ängesån är ett biflöde till mäktiga Kalix älv. Att den håller lax är vida känt. Men ån är även känd att den kan vara svårfiskad.

Under midsommarhelgen var vattenflödet bra. Då bestämde sig 11 åriga Rasmus Engström och bonuspappan Kjell Bäcktorp för att prova laxlyckan.

Kjell hade med sig sitt tvåhandsspö och Rasmus tog med sitt spinnspö. När dom kom fram så gick Kjell lite nedström så att han skulle få utrymme för sina flugkast.

På Rasmus spinnspö satt ett skeddrag. Efter ett tag så högg en fisk, det var en fin lax som tyvärr gick lös.

– Rasmus har fiskat sedan har var 5 år gammal. Han är jätteintresserad av fiske. Oftast fiskar han gädda och abborre, säger Maria Bäcktrop, Rasmus mamma, till Fiskejournalen.

Rasmus och Kjell fortsatte med sitt fiske och Rasmus fick ett rejält hugg. Kjell såg snabbt att det var en stor lax som hade tagit skeddraget så han skyndade till Rasmus för att hjälpa till. Efter Kjells instruktioner och lite dramatik så kunde Rasmus landa laxen.

– Detta är jätteroligt. Jag har fiskat lax i hela mitt liv och jag har aldrig fått en sådan fin lax. Detta var första gången som Rasmus fiskade lax och han får landa en så fin fisk. Nu är han nog fast i laxfisket, säger Kjell till Fiskejournalen.

Den fina laxhanen mätte 118 cm och vågen visade 17,5 kg.

Du kanske även gillar detta