Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fyrfaldig vinnare blir Hampus Pacholik - stort grattis igen!
Fyrfaldig seger för Pacholik

Fyra år i rad – 2015, 2016, 2017 och slutligen 2018 har Hampus Pacholik samlat ihop flest antal centimeter gädda i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan har du kunnat delta automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i Hundraklubben.
Du som deltagit i Meterligen, eller följt den, känner antagligen väl till Hampus Pacholik vid det här tillfället. Ofta fiskar han gädda via trolling, men även med spinngrejor och från isen, när ismetet är tillgängligt. Under 2018 fick han ihop totalt 2 747 centimeter gädda och la därmed beslag på förstaplatsen denna fjärde gång i rad. Tvåa blev Daniel Englund och trea Morgan Bohman.

Hampus belönas med fiskegrejor från CWC och får ett stort grattis från Fiskejournalen.

Från och med årsskiftet tar Hundraklubben och Meterligan paus på obestämd tid. Vi tackar alla gäddfiskare för engagemang och inskickade bidrag genom åren – Skitfiske på er!

Nicka Hellenberg

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta