Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Glädjande nyheter från Berra

En trio som förmedlar glädjande nyheter från Stockholms södra skärgård. Från vänster; Ronny Andén, Robert Andén och Berra Mårdh.

Berra Mårdh delar med sig av en glädjande rapport från Stockholms skärgård. Han och bröderna Andén var ute på gemensam guidning och kunde konstatera att det har hänt något i skärgården – något positivt!
Berra Mårdh guidade tillsammans med Robert och Ronny Andén. Fisket gick osannolikt bra. Trots att gästerna var totala nybörjare kunde man summera dagen med 170 gäddor och massor av abborre.
– Hela skärgården formligen sprudlar av liv. Miljontals yngel i vassarna, massor av löja och småabborre överallt men även större gäddor och abborrar.
Trion som spenderar väldigt mycket tid i södra skärgården, konstaterar att man aldrig har sett mer fisk än vad man ser nu.
– Extremt kul att vara ute i en levande skärgård när man läser om hur dåligt Östersjön mår, avslutar Berra.
Har du liknande upplevelser? Fyll gärna på med en kommentar nedan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Anders Holm
Bild från tonfiskprojektet 2017, när en av de stora tonfiskarna drillas. Foto: Martin Falklind
Tonfiskar siktade utanför Varberg

Under torsdagen observerade en av Fladenbåtarna, som var ute för att fiska makrill, flera blåfenade tonfiskar vid Lilla Middelgrund.

Det var gänget på Falkskär II som fick göra den häftiga observationen när de fiskade makrill vid Lilla Middelgrund, utanför Varberg. Vid 17-tiden dök plötsligt tonfisk upp och avbröt makrillfisket. Alexander Oriz var kapten under turen.

– Däcksman och två kunder såg tydligt en stor tonfisk som var uppe med hela kroppen över ytan cirka 150 meter från båten. Utöver detta observerade jag samtidigt tre stora plask i samma område, berättar Alexander Oriz till Fiskejournalen.

I området fanns ovanligt stora mängder sill, en mängd som han noterar vara unik för i år. Sillstimmen lockar också till sig stora mängder måsar vilket kan vara värt att hålla utkik efter till havs – då kan tonfisken finnas i närheten.

Längden på den hoppande tonfisken uppskattas till 2-2,5 meter. Observationen under torsdagen är inte den första för året.

– Detta är andra gången vi siktar tonfisk utanför Varberg. Den 27/6 siktade jag ett par hoppande tonfiskar endast några sjömil utanför Varberg, på väg ut till Middelgrund, säger Alexander Oriz till Fiskejournalen.

Årets tonfiskprojekt på västkusten, då tonfisk fångas och märks i forskningssyfte genom SLU, drar igång den 22 augusti och beräknas pågå ett par veckor beroende på väder och hur många tonfiskar de anmälda teamen lyckas märka.

Du kanske även gillar detta