Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige
Glädjebesked: Kampanj för vatten gav resultat

Många svenska sportfiskare deltog i kampanjen för att inte försvaga EU:s vattendirektiv. Nu får de en tidig julklapp – eftersom engagemanget har gett önskat resultat.

Det står nu klart att EU inte öppnar upp vattendirektivet för ändringar. Näringslivsintressen inom hela EU ville se förändringar, alltså minska miljöbetingen i direktivet, men miljöorganisationer ville i stället ha det kvar och se till att det nyttjas fullt ut för miljöåtgärder.

Många aktörer hjälpte WWF EU med deras kampanj, bland annat Älvräddarna och Sportfiskarna, och totalt samlade de in 385 000 namnunderskrifter som skickades till EU-kommissionen.

Bland dem som firade efter beskedet finns Älvräddarnas generalsekreterare Christer Borg:

– En seger för miljön, och det tack vare 385 000 brev av engagerade EU-medborgare. Ett stort tack till alla dem! Nu har vi möjlighet att påverka politiken i Sverige åt rätt håll, säger en glad Christer Borg till Fiskejournalen.

Läs även om nyheten om vattendirektivet på WWF EU:s hemsida

Missa inte tipsen nedan för dig som ska isfiska gädda:

https://www.fiskejournalen.se/sa-ismetar-du-storgaddan-10-heta-tips/

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta