Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gruvmotståndet växer

Här nedan kan du se bildspelet som sprids i sociala medier.

Opinionen mot Kiruna Irons gruvetableringar, söder om Kiruna, fortsätter växa. Här nedan kan du se ett informativt bildspel om hotet mot naturen.
Under våren har drygt 2100 personer skrivit på det officiella onlineuppropet samtidigt som röster höjts från såväl fisketurismnäringen som från samebyarna. Nu har även nätverket ”3 Grupper” släppt ett informativt bildspel om de förödande gruvplanerna. Bildspelet finns att se på Youtube och har även spridits flitigt på Facebook.
Här nedan kan ni se bildspelet.
Skriv under uppropet mot Kiruna Irons gruvor!
Läs tidigare notiser om gruvdrift.
Kalle Bergdahl

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta