Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Gruvor – ett miljöproblem
gruvor är miljöfarliga

Nedlagda gruvor är ofta synonymt med miljöfarligt läckage ut i naturen. (Foto: SVT Play)

Många som såg Uppdrag Granskning i går uttrycker nu sin oro på sociala medier, när det gäller miljön i samband med gruvbrytning. I programmet besöktes Västerbotten där nedlagda gruvor är ett stort miljöproblem. Blir detta en väckarklocka i en näst intill obefintlig debatt?
I går kväll visade Uppdrag Granskning ”Den svenska gruvboomens baksida” – ett reportage som bland annat berörde striden om framtida gruva i Kallak utanför Jokkmokk. Man berättade även om de miljöproblem som uppstartad och nedlagd gruvdrift orsakat.
Du kan se programmet på SVT Play. Klicka här för att titta.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta