Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Linnea Nilsson med en vacker och guldskimrande sarv som anmälts till Artjakten. Foto: Sportfiskarna
Guldhugg i Artjakten

Efter drygt två veckors fiskande har över 150 barn skickat in sina fiskebilder och berättelser. En av dem är Linnea Nilsson som fångat flera olika sorters fiskar, bland annat denna vackra sarv. 

För det blir Linnea belönad med den nya versionen av Abu Garcias gösklassiker – Hi-Lo wobblern.

De 300 första barnen som skickar in minst en fångad fisk under sommaren vinner en Hi-Lo wobbler. Alla som skickar in därefter får en snygg multiwear-buff från Sportfiskarna.

Vill du ha chans på ännu fler priser så gäller det att ligga i. De tio barn som fångar flest antal fiskarter i Sverige under juni-juli-augusti får extra fina fiskegrejer från Abu Garcia. Den som lyckas fånga sommarens mest spektakulära fisk samt den som fångar flest arter i sötvatten får fiskeutrustningar.

Man kan även vinna till exempel prenumerationer på Fiskejournalen och andra priser. Så om du är 16 år eller yngre, missa inte chansen att anmäla din fångst i sommar till Artjakten där alla deltagare vinner!

Läs mer om Artjakten här.

Hans Lindqwist

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Robert Westin
Sportfisket är nu godkänt för friskvårdsbidrag. Foto: Robert Westin.
Sportfiske godkänt för friskvårdsbidrag

Efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen så konstaterar nu Skatteverket att sportfisket också är godkänt för friskvårdsbidrag.

Nu utökas aktiviteter som kan bekostas av friskvårdsbidraget. Dom nya domarna innebär att sportfiske och andra naturupplevelser ingår. Bidraget kan användas för startavgifter i fisketävlingar, hyra av fiskeutrustning, kursavgifter och fiskekort.

– Äntligen! Att sportfiske är en friskvårdsaktivitet har det aldrig varit någon tvekan om för oss 1.6 miljoner svenskar som fiskar varje år. Det är nu mycket glädjande att äntligen få beskedet att kostnaden för fiskekort är berättigade till bidrag, säger Thomas Abrahamsson som driver iFiske.se, till Fiskejournalen.

Nytt är också att mer avancerade kurser ingår. Att deltagaren tränar sina färdigheter är inget hinder för skattefritt friskvårdsbidrag, så länge aktiviteten också ger motion. Det är inte heller något hinder att det krävs särskild utrustning, om den går att låna eller hyra.

– Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Nu gäller det även fritidsaktiviteter med inslag av motion. Det centrala är att motion skall ingå. Om man hyr en fiskeguide för ett fiske i fjällen så ingår motion efter som att man vandrar efter vattendraget. Men om man hyr en fiskeguide där man sitter i en båt en hel dag så är min bestämda uppfattning att motion inte ingår och då kan man inte heller använda friskvårdbidraget, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, till Fiskejournalen.

Friskvårdsbidraget kan inte användas för att köpa utrustning eller för att betala personliga medlemsavgifter i föreningar eller andra sammanslutningar.

Det kan heller inte användas för att hyra redskap för aktiviteter på egen hand, alltså om man organiserar fisket själv. Men om man köper en organiserad aktivitet där motion ingår så får man använda friskvårdsbidraget, till exempel vid en fiskekurs eller ett guidat fiske där vandring ingår.

Du kanske även gillar detta