Annons
Hallnor gör det igen, landade en 130 cm gädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Robert Westin
Nicklas Hallnor med sin 130 cm gädda. Foto: Privat.
Hallnor gör det igen, landade en 130 cm gädda

Gäddfiskeprofilen Nicklas Hallnor från Arjeplog är känd för att bända upp stora gäddor. Nu har han gjort det igen.

En varm förmiddag med lätt bris runt midsommarhelgen styr Nicklas ut mot ett hett gäddområde där han tidigare har landat fina gäddor. Han placerade båten vid en djupkant. Nicklas väljer ett grundgående bete som han spinnfiskar vid kanten. Efter några timmars fiske klev det på en bastant fisk. Hugget var tydligt och hårt.

– När fisken kom upp till båten såg jag att det var en lång, ryggbred efterleksgädda. Den mätte 130 cm. Trots att hon var helt tom i magen så vägde hon fina 12,64 kg. Vilken härlig start på säsongen. Jag helt mållös, säger Nicklas till Fiskejournalen.

Detta var Nicklas fjärde gädda som vägde mer än 10 kg denna säsong. Då måste man komma ihåg att säsongen uppe i Arjeplog endast har pågått under drygt 2 veckor.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, den nationella planen duger inte, anser Älvräddarna. Här Hednäs kraftstation i Åbyälven, där fisk hindras från att ta sig vidare.
Regeringens beslut om vattenkraften överklagas

Älvräddarna hade förhoppningen att den nationella planen för nya miljövillkor inom vattenkraften skulle bli det stora trendbrottet. Det blev det inte alls – anser Älvräddarna. I stället överklagar de nu Regeringens beslut att anta planen.

Organisationen anser att den nationella planen för omprövning av vattenkraften står i direkt strid med EU-rätten. Med anledning av detta överklagas nu regeringens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen.

”Enligt ramdirektivet för vatten ska unionens vattenförekomster uppnå så kallad god ekologisk status senast 2027. Enligt regeringsbeslutet ska de sista omprövningarna påbörjas först 2037. Med ett inriktningsmål om att max 1,5 terawattimmar ska avsättas för miljöskyddsåtgärder och därtill ett krav riktat till vattenmyndigheterna att alla ramdirektivets möjligheter till undantag från kravet på god ekologisk status ska användas, blir det inte möjligt för Sverige att leva upp till ramvattendirektivets krav”, framgår det av Älvräddarnas ansökan.

Vilka är då Älvräddarnas förhoppningar om att Högsta förvaltningsdomstolen ska pröva fallet?
– Vi utgår från att HFD har den juridiska integritet som krävs för att se regeringsbeslutets brister, säger Älvräddarnas generalsekreterare Christer Borg till Fiskejournalen.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta