Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Robert Westin
Nicklas Hallnor med sin 130 cm gädda. Foto: Privat.
Hallnor gör det igen, landade en 130 cm gädda

Gäddfiskeprofilen Nicklas Hallnor från Arjeplog är känd för att bända upp stora gäddor. Nu har han gjort det igen.

En varm förmiddag med lätt bris runt midsommarhelgen styr Nicklas ut mot ett hett gäddområde där han tidigare har landat fina gäddor. Han placerade båten vid en djupkant. Nicklas väljer ett grundgående bete som han spinnfiskar vid kanten. Efter några timmars fiske klev det på en bastant fisk. Hugget var tydligt och hårt.

– När fisken kom upp till båten såg jag att det var en lång, ryggbred efterleksgädda. Den mätte 130 cm. Trots att hon var helt tom i magen så vägde hon fina 12,64 kg. Vilken härlig start på säsongen. Jag helt mållös, säger Nicklas till Fiskejournalen.

Detta var Nicklas fjärde gädda som vägde mer än 10 kg denna säsong. Då måste man komma ihåg att säsongen uppe i Arjeplog endast har pågått under drygt 2 veckor.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta