Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
Hans Andersson med det nya svenska rekordet för indianlax. Foto: Storfiskregistret
Hans Andersson satte svenskt rekord i sista minuten

Värmeböljor på hösten brukar kallas för Indiansommar. Och just indianlaxen är något som det har snackats hett om i sommar – och nu är det fjärde svenska rekordet på kort tid ett faktum.

Det är Sportfiskarna som meddelar att ännu en stor indianlax rapporterats till deras Storfiskregister, så pass stor att den gäller som nytt svenskt rekord. Även denna fisk är fångad i tjärnen i Dalarna som levererat flera tidigare rekord.

Fångstmannen heter Hans Andersson, och hans fisk på 39 centimeter och 570 gram är en ordentlig höjning av Robert Perssons tidigare rekord på 450 gram.

Fisken fångades i säsongens sista skälvande minuter 31 augusti, och för Sportfiskarna berättar Hans om rekordturen:

– Vi blev sugna på att prova på fisket efter den unika indianlaxen. Lördagen var den sista öppna dagen för året innan fredningen, så vi la allt krut då. Det visade sig att det lönade sig. Vid lunchtid dök mitt flöte. En fisk hade tagit den maskagnade kroken. Efter en nervös drillning med några hopp av fisken håvade vi en stor fisk. Efter vägning förstod vi att fisken var över gällande rekord och vi var överlyckliga.

Läs även om det storskaliga fiskfusket i Sverige:

Riksdagsledamot om fusket: ”Stoppa industrifisket nu”

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta