Just nu:
Annons

Nyheter

7 dagar sedan Sverige Robert Westin
Chubby Pike Challenge - Jenny Nyberg med sin 113 cm gädda. Foto: Privat.
Här är teamet som vann Chubby Pike Challenge 2020

I lördags avgjordes fisketävlingen Chubby Pike Challenge. Tävlingen lockade tjejer i alla åldrar och från stora delar av Sverige.

Chubby Pike Challenge är en fisketävling av tjejer för tjejer. Dom deltagande lagen tävlade i valfritt vatten. Tävlingen startade klockan 07:00 och avslutades 18:00. Totallängden fick deltagarna fram genom att räkna ihop dom fem längsta gäddorna.

Martina Sjöstedt, Isabelle Eriksson och Emelie Westlin fick idén för att dom ville tävlingsfiska mot andra tjejer. Efter att dom hade skrivit ett inlägg på sociala medier så började folk att höra av sig. Till slut var det så många som hade hört av sig att dom bestämde sig för att det skulle blir en tävling.

– Vi vill att fler tjejer skall ta steget och våga att prova på tävlingsfisket. Det var jätteroligt att det var så många som anmälde sig till tävlingen. Vi hade deltagare i alla åldrar, från 8 år upp till +50 år, säger Martina Sjöstedt, från tävlingsledningen, till Fiskejournalen.

Team Norrlandshugg tog hem första plats

Vinnarteamet blev Team Norrlandshugg med Jenny Nyberg & Janni Hägglund. Dom samlade ihop fem gäddor med en total längd som vart 493 cm.

– Vi hade en plan på hur vi skulle lägga upp fisket. Efter lunch bytte vi ställe vilket avgjorde tävlingen. Vi sökte lite djupare- och kallare vatten, säger Jenny Nyberg till Fiskejournalen.

Deras strategi visade sig ge resultat. Det gjorde att dom hittade ett bättre fiske och det var då deras största gädda högg. Den mätte fina 113 cm.

– Team Norrlandshugg är grymma tjejer med ett imponerande resultat, avslutar Martina Sjöstedt.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Robert Westin
Elvaårige Rasmus Engström fick en drömlax, 118 cm. Foto: Maria Bäcktorp.
11-årige Rasmus fick en drömstart på sin laxfiskekarriär

Under midsommarhelgen var vattenflödet perfekt för laxfiske i Ängesån. Tillsammans med bonuspappan Kjell stegade elvaårige Rasmus Engström ner till ån, för sitt första laxfiskepass i livet.

Den lilla skogsälven Ängesån är ett biflöde till mäktiga Kalix älv. Att den håller lax är vida känt. Men ån är även känd att den kan vara svårfiskad.

Under midsommarhelgen var vattenflödet bra. Då bestämde sig 11 åriga Rasmus Engström och bonuspappan Kjell Bäcktorp för att prova laxlyckan.

Kjell hade med sig sitt tvåhandsspö och Rasmus tog med sitt spinnspö. När dom kom fram så gick Kjell lite nedström så att han skulle få utrymme för sina flugkast.

På Rasmus spinnspö satt ett skeddrag. Efter ett tag så högg en fisk, det var en fin lax som tyvärr gick lös.

– Rasmus har fiskat sedan har var 5 år gammal. Han är jätteintresserad av fiske. Oftast fiskar han gädda och abborre, säger Maria Bäcktrop, Rasmus mamma, till Fiskejournalen.

Rasmus och Kjell fortsatte med sitt fiske och Rasmus fick ett rejält hugg. Kjell såg snabbt att det var en stor lax som hade tagit skeddraget så han skyndade till Rasmus för att hjälpa till. Efter Kjells instruktioner och lite dramatik så kunde Rasmus landa laxen.

– Detta är jätteroligt. Jag har fiskat lax i hela mitt liv och jag har aldrig fått en sådan fin lax. Detta var första gången som Rasmus fiskade lax och han får landa en så fin fisk. Nu är han nog fast i laxfisket, säger Kjell till Fiskejournalen.

Den fina laxhanen mätte 118 cm och vågen visade 17,5 kg.

Du kanske även gillar detta