Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Robert Westin
Chubby Pike Challenge - Jenny Nyberg med sin 113 cm gädda. Foto: Privat.
Här är teamet som vann Chubby Pike Challenge 2020

I lördags avgjordes fisketävlingen Chubby Pike Challenge. Tävlingen lockade tjejer i alla åldrar och från stora delar av Sverige.

Chubby Pike Challenge är en fisketävling av tjejer för tjejer. Dom deltagande lagen tävlade i valfritt vatten. Tävlingen startade klockan 07:00 och avslutades 18:00. Totallängden fick deltagarna fram genom att räkna ihop dom fem längsta gäddorna.

Martina Sjöstedt, Isabelle Eriksson och Emelie Westlin fick idén för att dom ville tävlingsfiska mot andra tjejer. Efter att dom hade skrivit ett inlägg på sociala medier så började folk att höra av sig. Till slut var det så många som hade hört av sig att dom bestämde sig för att det skulle blir en tävling.

– Vi vill att fler tjejer skall ta steget och våga att prova på tävlingsfisket. Det var jätteroligt att det var så många som anmälde sig till tävlingen. Vi hade deltagare i alla åldrar, från 8 år upp till +50 år, säger Martina Sjöstedt, från tävlingsledningen, till Fiskejournalen.

Team Norrlandshugg tog hem första plats

Vinnarteamet blev Team Norrlandshugg med Jenny Nyberg & Janni Hägglund. Dom samlade ihop fem gäddor med en total längd som vart 493 cm.

– Vi hade en plan på hur vi skulle lägga upp fisket. Efter lunch bytte vi ställe vilket avgjorde tävlingen. Vi sökte lite djupare- och kallare vatten, säger Jenny Nyberg till Fiskejournalen.

Deras strategi visade sig ge resultat. Det gjorde att dom hittade ett bättre fiske och det var då deras största gädda högg. Den mätte fina 113 cm.

– Team Norrlandshugg är grymma tjejer med ett imponerande resultat, avslutar Martina Sjöstedt.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta