Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Team Dragna Drag vann grundomgången i Höstborren. Här Mattias Vikström med 51 centimeter borre. Foto: Privat
Höstborren: Stora fiskar på slutet skakade om ställningen

Många var kallade – få blev utvalda. Efter en dramatisk slutspurt i Höstborren/Big5 så står det nu klart vilka lag som kommer att göra upp i finalen.

Det var flera lag som gick all-in under den sista veckan i riksomfattande tävlingen Höstborren, och under de sista skälvande timmarna rapporterades det in fiskar som skakade om ställningen i toppen. En klassisk nagelbitare minst sagt.

Grundomgångens segrare blev Team Dragna Drag från norra zonen, som Fiskejournalen gjorde ett reportage om nyligen. De samlade ihop 250 centimeter med sina fem längsta fiskar, alltså en halvmeter prick i genomsnitt per fisk.

Nu får de och övriga zonvinnare börja vässa krokarna inför finalen, som avgörs i Västerviks skärgård 16–17 november. Där får de sällskap av fem lag som bjudits in via wildcards.

Tävlingsledningen i Höstborren uppmanar också alla att fylla i den enkät som ligger på hemsidan, som bland annat handlar om regler och upplägg inför nästa års tävling.

Zonvinnare, Norr: Dragna Drag, Mitt: Biteofbleak Vit, Väst: Team Borrebutiken.se, Öst: Team Mött: Syd: Team Käften.

Wildcards: SPA, Swedish Perch Mafia, Team Marinfritid/CWC ft Sportfiskeakademin, The Perch Bros, FPK-Gear Sthlm.

Läs även om detta:

https://www.fiskejournalen.se/oforglomlig-fisketur-for-erik-med-153-kilo-i-topp/

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Robert Westin
Sportfisket är nu godkänt för friskvårdsbidrag. Foto: Robert Westin.
Sportfiske godkänt för friskvårdsbidrag

Efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen så konstaterar nu Skatteverket att sportfisket också är godkänt för friskvårdsbidrag.

Nu utökas aktiviteter som kan bekostas av friskvårdsbidraget. Dom nya domarna innebär att sportfiske och andra naturupplevelser ingår. Bidraget kan användas för startavgifter i fisketävlingar, hyra av fiskeutrustning, kursavgifter och fiskekort.

– Äntligen! Att sportfiske är en friskvårdsaktivitet har det aldrig varit någon tvekan om för oss 1.6 miljoner svenskar som fiskar varje år. Det är nu mycket glädjande att äntligen få beskedet att kostnaden för fiskekort är berättigade till bidrag, säger Thomas Abrahamsson som driver iFiske.se, till Fiskejournalen.

Nytt är också att mer avancerade kurser ingår. Att deltagaren tränar sina färdigheter är inget hinder för skattefritt friskvårdsbidrag, så länge aktiviteten också ger motion. Det är inte heller något hinder att det krävs särskild utrustning, om den går att låna eller hyra.

– Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Nu gäller det även fritidsaktiviteter med inslag av motion. Det centrala är att motion skall ingå. Om man hyr en fiskeguide för ett fiske i fjällen så ingår motion efter som att man vandrar efter vattendraget. Men om man hyr en fiskeguide där man sitter i en båt en hel dag så är min bestämda uppfattning att motion inte ingår och då kan man inte heller använda friskvårdbidraget, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, till Fiskejournalen.

Friskvårdsbidraget kan inte användas för att köpa utrustning eller för att betala personliga medlemsavgifter i föreningar eller andra sammanslutningar.

Det kan heller inte användas för att hyra redskap för aktiviteter på egen hand, alltså om man organiserar fisket själv. Men om man köper en organiserad aktivitet där motion ingår så får man använda friskvårdsbidraget, till exempel vid en fiskekurs eller ett guidat fiske där vandring ingår.

Du kanske även gillar detta