Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige
Hemsida med fisketips

En ny hemsida från Norrland är rena guldgruvan för den som söker råd och tips. Fiskeprofilen Lauri Aarnipuro delar frikostigt med sig att sin stora kunskap om olika fisketekniker.
Lauri Aarnipuro från Umeå är välkänd för FJ:s läsekrets då han under åren figurerat i ett flertal reportage. Pimpelfiske efter storharr vid Holmön och trolling efter insjö– och havsöring ligger Lauri närmast hjärtat.
Under en tid har Lauri drivit en informativ hemsida där fisketips varvas med undervattensfilmer, fiskrecept och frikostiga GPS-positioner till olika vatten. Han har även startat en webshop där han b la kommer att ha egentillverkade mormyskor och vobbler till försäljning.

Adress till hemsidan är www.kikmete.se.
Christian Lundberg

Lauri Aarnipuro delar frikostigt med sig av sitt kunnande inom pimpelfiske och öringtrolling. (Foto: Christian Lundberg)

Lauri Aarnipuro delar frikostigt med sig av sitt kunnande inom pimpelfiske och öringtrolling. (Foto: Christian Lundberg)

Relaterad nyhet från din region
10 minuter sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta