Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Hockeygädda från Övik
Isfiske med skridskor på fötterna, kanske en ny trend?

Isfiske med skridskor på fötterna, kanske en ny trend?

Alla sätt är bra utom de dåliga – och kanske har Adam Sundqvist från Köpmanaholmen utanför Örnsköldsvik startat en ny trend, ismete med hockeyrör på fötterna. Till en början har han åtminstone fångat en 100-klubbare, vilket inte är fy skam.
Mildväder leder ofta till obehagligt hala isar. Då åker oftast halkbroddarna fram, men inte om man heter Adam Sundqvist. Han sular på sig hockeyrören och skrinnar ut på isen. Man kan tänka sig att det går undan fram till ismetet om vippan signalerar larm!
Att de nyuppfunna isfiskeskorna inte är helt odugliga visar hans anmälan till 100-klubben. En 111 centimeter lång gädda, fångad på död mört.
– En väldigt mager fisk som troligen inte har ätit på hela vintern, kanske för att vädret varit så konstigt, spekulerar fångstmannen.
Läs mer om 100-klubben och Meterligan. Missa inte heller Adam och hans fiskekompis blogg; www.goldcoastfishing.se.
Morgan Fihn

httpv://www.youtube.com/watch?v=jnNwTIDLFog

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Robert Westin
Sportfiskarna är starkt kritiska mot det pelagiska sillfisket i Östersjön.
Sportfiskarna är starkt kritiska mot det pelagiska sillfisket i Östersjön

Fiskejournalen rapporterade tidigare att MSC-certifieringen av det pelagiska sillfisket i Östersjön har fått stor kritik. Nu går även organisationen Sportfiskarna ut med ett tydlig ställningstagande i frågan.

Omfattande rapporter om bristande tillgång av strömming i kombination av varning från flera forskare gör att Sportfiskarna anser att det pelagiska sill- och strömmingsfisket inte kan ses som hållbart.

Sportfiskarna skriver bland annat följande på sin hemsida:

Sportfiskarna vill flytta ut gränsen för storskalig trålning till 12 sjömil längs hela den svenska Östersjökusten. Detta är ett krav som organisationen har drivit under flera år.

Vi vill flytta ut gränsen för storskalig trålning till 12 sjömil längs hela den svenska östersjökusten. Detta är ett krav vi drivit under flera år.

Vi kräver vidare att det införs fredningsområden för att skydda strömmingen i dess övervintringsområden.

Att det pelagiska fisket blivit certifierat enligt MSCs standard är djupt olyckligt. Vi kommer snarast att med MSC ta upp en diskussion om deras certifieringsprocess så att vi i framtiden, som sportfiskare och konsumenter, kan förlita oss på att en certifiering av ett fiske verkligen innebär ett hållbart fiske.”

Här kan man läsa Sportfiskarnas ställningstagande i sin helhet.

Du kanske även gillar detta