Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Humminbirds 360-givare erbjuder en radar-lik ekolodsvy. Ett för många sportfiskare intressant sätt att se världen under ytan.
Högupplöst 360-givare från Humminbird

För några år sedan möjliggjorde elektronikgiganten Humminbird ett nytt sätt att se världen. Den då nya givaren gav en ekolodsbild där du som fiskare inte bara kunde se nedåt och åt sidorna, utan även runt om båten. Nu kommer Humminbirds 360-givare i en ny upphottad tappning – MEGA 360.

Humminbirds 360-givare som ger användaren en radarliknande ekolodsvy har nu fått så kallade MEGA-frekvenser (1,2 MHz). Nya MEGA 360-givaren omger dig nu av mer detaljer än tidigare och med ett totalt sökområde på 76 meter. Det högre frekvensomfånget ger en skarpare och mer högupplöst bild av fiskens livsmiljö – det blir med andra ord lättare att avläsa strukturer, nedfallna grenar och träd, stenar, stimfisk och enskilda individer än vad det varit tidigare. 360-givaren effektiviserar således fisket och ger dig som sportfiskare möjlighet att precisera dina kast i alla riktningar runt om kring båten.

Du kan fästa Humminbird MEGA 360 direkt på Minn Kotas elmotorer.

…ger dig som sportfiskare möjlighet att precisera dina kast alla riktningar runt om kring båten.

Begränsa sökområdet
Svephastigheten likaså räckvidden är justerbar för att kunna anpassas till rådande sökområde och önskvärd detaljrikedom. Det går att zooma i bilden och du kan begränsa sökområdet om du vill fokusera på en intressant plats istället för hela 360-gradersvinkeln. Du skapar enkelt waypoints på intressanta objekt och enskilda fiskar.

Humminbird MEGA 360 givare kan idagsläget monteras direkt på kompatibla Minn Kota elmotorer. Ett fristående fäste kommer att presenteras under våren 2020. Den nya givaren är kompatibel med flera modeller av Humminbirds Solix-/Helixskärmar.

För mer information – besök comstedt.se

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Robert Westin
Sportfiskarna är starkt kritiska mot det pelagiska sillfisket i Östersjön.
Sportfiskarna är starkt kritiska mot det pelagiska sillfisket i Östersjön

Fiskejournalen rapporterade tidigare att MSC-certifieringen av det pelagiska sillfisket i Östersjön har fått stor kritik. Nu går även organisationen Sportfiskarna ut med ett tydlig ställningstagande i frågan.

Omfattande rapporter om bristande tillgång av strömming i kombination av varning från flera forskare gör att Sportfiskarna anser att det pelagiska sill- och strömmingsfisket inte kan ses som hållbart.

Sportfiskarna skriver bland annat följande på sin hemsida:

Sportfiskarna vill flytta ut gränsen för storskalig trålning till 12 sjömil längs hela den svenska Östersjökusten. Detta är ett krav som organisationen har drivit under flera år.

Vi vill flytta ut gränsen för storskalig trålning till 12 sjömil längs hela den svenska östersjökusten. Detta är ett krav vi drivit under flera år.

Vi kräver vidare att det införs fredningsområden för att skydda strömmingen i dess övervintringsområden.

Att det pelagiska fisket blivit certifierat enligt MSCs standard är djupt olyckligt. Vi kommer snarast att med MSC ta upp en diskussion om deras certifieringsprocess så att vi i framtiden, som sportfiskare och konsumenter, kan förlita oss på att en certifiering av ett fiske verkligen innebär ett hållbart fiske.”

Här kan man läsa Sportfiskarnas ställningstagande i sin helhet.

Du kanske även gillar detta