Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Cannon Optimum förenar trådlös teknik och trollingfiske. Läs om hur den nya djupriggen funkar.
Intelligent djuprigg från Cannon

Skulle du vilja att din djuprigg interagerar med ekolod, telefoner och Fishhawks? Med nya djupriggen Cannon Optimum följer en rad heta nyheter som gör trollingfisket både enklare och roligare. Så här funkar den!

 

Nya Cannon Optimum öppnar upp möjligheterna för den moderna trollingfiskaren.

Nya Optimum-riggarna kan trådlöst anslutas till Humminbird GPS/ekolod, Fish Hawk X4D system och mobiltelefoner vilket gör fisket mer effektivt än vad vi tidigare är vana vid. Med Cannons smartphone-app förenklas manövreringen då du trådlöst både kan styra och hämta data direkt från djupriggen. Upp till fyra riggar kan interagera i det trådlösa nätverket vilket vidgar möjligheterna till ett variationsrikt trollingfiske.

Upp till fyra riggar kan interagera i det trådlösa nätverket vilket vidgar möjligheterna till ett variationsrikt trollingfiske.

På Cannon Optimum sitter en 3,5 tums färgdisplay där information samt aktuella inställningar visas. Kopplar du (trådlöst) samman djupriggen med ditt kompatibla Humminbird-ekolod så kan du även styra Optimum-riggen direkt därifrån. Ännu fler funktioner följer – med en Fishhawk X4D-sensor monterad på lodvikten hämtas data som djup, fart och temperatur vilket ökar möjligheterna att presentera dina beten korrekt och använder du Cannons egna givare kan du få upp ekolodsvyn direkt på djupriggen. Dessutom kan du få lodvikten att automatisk följa bottenstrukturen vilket både preciserar betespresentationen och förenklar handhavandet.

…dessutom kan du få lodvikten att automatisk följa bottenstrukturen vilket både preciserar betespresentationen och förenklar handhavandet.

Tilläggas bör att med endast en knapptryckning hissas lodvikten upp för att stanna precis under vattenytan. För mer information om produkten besök: comstedt.se.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Robert Westin
Sportfiskarna är starkt kritiska mot det pelagiska sillfisket i Östersjön.
Sportfiskarna är starkt kritiska mot det pelagiska sillfisket i Östersjön

Fiskejournalen rapporterade tidigare att MSC-certifieringen av det pelagiska sillfisket i Östersjön har fått stor kritik. Nu går även organisationen Sportfiskarna ut med ett tydlig ställningstagande i frågan.

Omfattande rapporter om bristande tillgång av strömming i kombination av varning från flera forskare gör att Sportfiskarna anser att det pelagiska sill- och strömmingsfisket inte kan ses som hållbart.

Sportfiskarna skriver bland annat följande på sin hemsida:

Sportfiskarna vill flytta ut gränsen för storskalig trålning till 12 sjömil längs hela den svenska Östersjökusten. Detta är ett krav som organisationen har drivit under flera år.

Vi vill flytta ut gränsen för storskalig trålning till 12 sjömil längs hela den svenska östersjökusten. Detta är ett krav vi drivit under flera år.

Vi kräver vidare att det införs fredningsområden för att skydda strömmingen i dess övervintringsområden.

Att det pelagiska fisket blivit certifierat enligt MSCs standard är djupt olyckligt. Vi kommer snarast att med MSC ta upp en diskussion om deras certifieringsprocess så att vi i framtiden, som sportfiskare och konsumenter, kan förlita oss på att en certifiering av ett fiske verkligen innebär ett hållbart fiske.”

Här kan man läsa Sportfiskarnas ställningstagande i sin helhet.

Du kanske även gillar detta