Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Mathias Arnham
I det nya numret får du massor av tips på hur du kan få höstgösen att gapa stort.
Jaga gösen pelagiskt!

Många letar och fångar sina gösar nära botten. Men i det nya numret av Fiskejournalen visar Markus Teilus att det kan vara en bra idé att lätta på blyet och istället presentera betet pelagiskt.
Nu på hösten finns goda chanser att fånga sin drömfisk. Fisket efter gös kan dock upplevas som svårt och nyckfullt och behovet av tips är därför stort. Markus har fångat mängder av storgös på trolling i sina norrländska favoritvatten och bjuder här på sina bästa tips för att också du ska lyckas. Stora eller små beten?

…norrländska favoritvatten och bjuder här på sina bästa tips för att också du ska lyckas.

– Min egen erfarenhet är att stor gös i nio av tio fall väljer de större betena som har ett lugnt rörelsemönster, berättar Markus bestämt.
Fler av Markus härliga tips och citat väntar i det nya numret som finns i butiken nu! Vill du ha tidningen för e alla andra och direkt i brevlådan så kan du teckna en prenumeration här.

Hans Hällman

 

 

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Robert Westin
Stören är mycket ovanlig i svenska vatten. Foto: Lena Palm.
Sensationellt fynd av rysk stör

Den 24 juni gjorde Lena Palm och Tomas Torvaldsson en märklig upptäckt när de vittjade sina flundragarn. Fyndet gjordes på sex-åtta meters djup i Sandvik, strax utanför Tärnö i Karlshamn.

I nätet fanns en ovanlig fisk som de bedömde som en stör. Den var cirka 50 centimeter lång och vägde uppskattningsvis 1,5–2 kilo. Efter bild- och videogranskning så kunde forskaren Jörn Gessner konstateras att det var en rysk stör, Acipenser gueldenstaedtii, rapporterar P4 Blekinge.

Den ryska stören är ovanlig i svenska vatten. Den har endast observerats ett fåtal gånger i Västerhavet samt längst efter de södra kusterna. Arten har sin naturliga utbredning i Kaspiska- och Svarta havet inklusive dom tillrinnande floderna.

– Rysk stör är en extremt sällsynt gäst i svenskt vatten med endast ett fåtal tidigare fynd, säger Markus Forslund, avdelningschef på Natur & Klimat på Länsstyrelsen Blekinge.

Den ryska stören uppträder dock ibland i andra europeiska vattendrag, oftast på grund av rymning eller avsiktlig utplantering.

Stören som Lena och Tomas fångade släpptes tillbaka i vattnet igen, så den kunde simmade vidare på nya äventyr.

Du kanske även gillar detta