Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Maja Berndtsson med sin vackra berggylta. Foto: Privat
Jämtländsk släktkamp och salta fångster i Artjakten

Sveriges unga sportfiskare levererar i Artjakten. Nu har lite mer än halva sommaren passerat och nästan 300 barn är med och fiskar arter!

Detta innebär att snart alla zazaa-skeddrag blivit utskickade, vilket dock inte innebär att det är slut på priser. Alla som anmäler sig efter den 300:e deltagaren får en buff från Sportfiskarna.

I och med att sommarvärmen och semestern börjar dra igång så rullar fler och fler fångster från västkusten in. En av dessa salta fångster är Maja Berndtssons vackra berggylta som på klassiskt vis fångats på mete med räka från en soldränkt klippa.

I topplistan börjar spänningen stiga, Gustav Yxell som länge suttit bekvämt i ledningen börjar få det lite hett om öronen när flera duktiga unga artjägare närmar sig med stormsteg. Någonting som står ut i topplistan är att majoriteten av de fem för tillfället främsta artfiskarna kommer från samma familj! Erik Maripuu (32 arter), Moa Maripuu (31 arter) och Emma Maripuu (24 arter) från Jämtland är alla med i täten av tävlingen och fiskar piggt efter många spännande arter. Kanske sitter fiske i blodet? Vem vet?

Läs mer om Artjakten här!

Äntligen dags för Artjakten – häng med på äventyret!

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta