Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige
Jodå – jättekarpen Luna lever, till glädje för Niklas Graberg.
Jättekarpen Luna lever – och gav Graberg sitt livs fiskepass

Fiskejournalen berättade nyligen om Niklas Grabergs enormt tunga registrering i Svenska Specimentävlingen. Det var alltså en karp på hela 30 775 gram – och det var inte vilken fisk som helst …

Välkända meteprofilen Niklas Graberg upplevde nyligen sitt livs bästa fiskepass. Han besökte för första gången karpsyndikatet Stubbetorp i Blekinge för en tredagarssatsning. Sjön är välkänd för att hysa rejäla karpar och innan Niklas fiske hade fem fångster över 20 kg gjorts i sjön sedan början av april i år, genom flera återfångster av individerna Droppen och Antonia. Första natten får Niklas sin första karp i sjön på 11 950 gram. Vid 20-tiden kvällen därpå får jag ett kort textmeddelande från honom: ”Hon lever”.

Förstår direkt att fisken Luna som inte fångats sedan Anders Lundmark, karpfiskeprofilen som står bakom karpfiskebutiken.se, fångade henne på svensk rekordvikt 32,45 kg i september 2017 hade fångats igen. Niklas lyckades att fånga drömkarpen som nu vägde in på majestätiska 30 775 gram efter ett drygt dygns fiske och som grädde på moset tar han Antonia på 20 725 drygt timmen senare. Fyra karpar ytterligare fick syna Niklas håv under passet och samtliga fiskar föll för bottenmetade boilies från Swedish bait mechanics (SBM). Det är alltså den andra fångsten i Sverige någonsin av karp över 30 kg. Efter dessa fångster kommer karpar från tegelbruksdammen i Skåne på 27,46 och 26,02 fångade 2015 respektive 2014.

Vi lyfter på hatten och säger stort grattis till ett fiske att minnas för resten av livet.

Text: Leif Krause

Läs om storfiskarna i Svenska Specimentävlingen:

Brutalt stora fiskar i topp efter halvtid i Svenskan

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta