Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Ett kast räckte. Jörgens abborre var passets enda. Men vad gjorde det när fisken såg ut så här!
Jörgen Larsson drog en drömabborre

Abborrexperten Jörgen Larssons abborre från i går var minst sagt imponerande. Den 46 centimeter långa fisken vägde 2.28 kilo och var i absolut toppkondition. Och inte nog med det – den högg i första kastet!

”Skaplig kondis på den här pampiga krigare”, ja, så beskriver Jörgen själv den vackra fisken på sin Facebooksida.
Det är bara att hålla med.
Fisken högg på en nio centimeter Shad Teez i färgen ”Official Roach” och returnerades snabbt efter att ha filmats och fotats.

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/westinfishing/videos/719490978230366/”]

 

Grattis Jörgen till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

 

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Robert Westin
Markägaren Peter Gerdtsson kör fram natursingel med sin Lamborghinitraktor till en av de nya lekbottnarna i Ståstorpsån. Foto: Ebbe Berglund
Ståstorpsån restaureras

En av de så kallade Trelleborgsåarna, Ståstorpsån, ska restaureras på initiativ av markägarna i ett nystartat vattenvårdsprojekt. Enligt Sportfiskarna är planen att hela vattendraget ska återställas.

Ståstorpsån utgör tillsammans med de övriga vattendragen kring Trelleborg grundbulten för ett av landets bästa kustfisken efter havsöring. Vattendragen är mycket produktiva men samtidigt hårt påverkade av olika former av markanvändning. Nu skall dom återställas.

Hela vattendraget ska återställas genom bland annat anläggande av svämzoner och våtmarker. I projektet skall också lek- och uppväxtområden för fisk återställas.

Först ska en visningssträcka iordningställas. Detta görs för att ge en bild av hur vattendraget kommer att se ut när restaureringen är klar.

Sportfiskarna är nu i full färd med att, tillsammans med markägaren, anlägga lekbottnar och uppväxtmiljöer för främst havsöring. Sammanlagt kommer mellan 50 och 100 ton sten och lekgrus att läggas ut. Det kommer även att läggas ut död ved och i höst kommer plantering av al och andra trädslag att göras.

Du kanske även gillar detta