Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Lundin
Max Lösche firar 10 år som Svenskans tävlingsledare, och bjuder på flera nyheter inför 2020. Foto: Privat
Jubileum för Lösche – det firas med dessa nyheter i Svenskan

En separat individuell tävlingskategori, och en ungdomsgren där bästa fiskaren under 21 år kommer att utses. Det är några av nyheterna inför nästa omgång av Svenska Specimentävlingen.

Det är en entusiastisk Max Lösche som redan nu bygger upp förväntningarna inför Svenska Specimentävlingen 2020. Han meddelar att det helt enkelt är mycket spännande på gång.

– 2020 kommer bli ett speciellt år! Jag fyller 10 år som tävlingsledare, tävlingen får en rad nya features och kategorier och förhoppningsvis kommer vi får med fler unga metare som vill vara med i Svenskan, berättar han för Fiskejournalen.

I satsningen att locka fler unga deltagare så kommer bland annat två nya ungdomslag att bjudas på startavgiften.

Kika gärna redan nu på tävlingshemsidan för mer information: www.specimen-svenskan.se. Där kan ni även inspireras av storfiskarna som rapporteras in från årets upplaga av tävlingen, som är inne i ett avgörande skede.

Max Lösche uppmanar slutligen alla att hålla ögonen öppna för nyheter inför detta festliga jubileum, och meddelar att laganmälan kan göras redan nu via mejl till: mail@specimen-svenskan.se

Läs om storfiskarna i Svenska Specimentävlingen 2019:

Leif Krause trygg i toppen med triss i rödingar

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Robert Westin
Länsstyrelsen Gävleborg har beviljat skyddsjakt efter skarv.
Beviljad skyddsjakt på 500 skarvar i Gävlebukten

Länsstyrelsen Gävleborg har beviljat skyddsjakt efter skarv på öarna Pålsgrundet, Kalkstensgrundet, Långraten och Kaxarna i Gävlebukten.

Det finns många känsliga arter av fisk längs Gävlebukten som hotas av skarven och för att förhindra allvarlig skada på fisket har man beslutat om skyddsjakt.

Skyddsjakten inleds den 15 juli 2020 och pågår som längst till och med den 30 november samma år. Totalt får 500 skarvar fällas.

Tillstånd för skyddsjakt är endast giltigt under förutsättningar att samtliga villkor i beslutet uppfylls.

Här kan man läsa om villkoren.

Du kanske även gillar detta