Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
Max Lösche firar 10 år som Svenskans tävlingsledare, och bjuder på flera nyheter inför 2020. Foto: Privat
Jubileum för Lösche – det firas med dessa nyheter i Svenskan

En separat individuell tävlingskategori, och en ungdomsgren där bästa fiskaren under 21 år kommer att utses. Det är några av nyheterna inför nästa omgång av Svenska Specimentävlingen.

Det är en entusiastisk Max Lösche som redan nu bygger upp förväntningarna inför Svenska Specimentävlingen 2020. Han meddelar att det helt enkelt är mycket spännande på gång.

– 2020 kommer bli ett speciellt år! Jag fyller 10 år som tävlingsledare, tävlingen får en rad nya features och kategorier och förhoppningsvis kommer vi får med fler unga metare som vill vara med i Svenskan, berättar han för Fiskejournalen.

I satsningen att locka fler unga deltagare så kommer bland annat två nya ungdomslag att bjudas på startavgiften.

Kika gärna redan nu på tävlingshemsidan för mer information: www.specimen-svenskan.se. Där kan ni även inspireras av storfiskarna som rapporteras in från årets upplaga av tävlingen, som är inne i ett avgörande skede.

Max Lösche uppmanar slutligen alla att hålla ögonen öppna för nyheter inför detta festliga jubileum, och meddelar att laganmälan kan göras redan nu via mejl till: mail@specimen-svenskan.se

Läs om storfiskarna i Svenska Specimentävlingen 2019:

Leif Krause trygg i toppen med triss i rödingar

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Bild från tonfiskprojektet 2017, när en av de stora tonfiskarna drillas. Foto: Martin Falklind
Tonfiskar siktade utanför Varberg

Under torsdagen observerade en av Fladenbåtarna, som var ute för att fiska makrill, flera blåfenade tonfiskar vid Lilla Middelgrund.

Det var gänget på Falkskär II som fick göra den häftiga observationen när de fiskade makrill vid Lilla Middelgrund, utanför Varberg. Vid 17-tiden dök plötsligt tonfisk upp och avbröt makrillfisket. Alexander Oriz var kapten under turen.

– Däcksman och två kunder såg tydligt en stor tonfisk som var uppe med hela kroppen över ytan cirka 150 meter från båten. Utöver detta observerade jag samtidigt tre stora plask i samma område, berättar Alexander Oriz till Fiskejournalen.

I området fanns ovanligt stora mängder sill, en mängd som han noterar vara unik för i år. Sillstimmen lockar också till sig stora mängder måsar vilket kan vara värt att hålla utkik efter till havs – då kan tonfisken finnas i närheten.

Längden på den hoppande tonfisken uppskattas till 2-2,5 meter. Observationen under torsdagen är inte den första för året.

– Detta är andra gången vi siktar tonfisk utanför Varberg. Den 27/6 siktade jag ett par hoppande tonfiskar endast några sjömil utanför Varberg, på väg ut till Middelgrund, säger Alexander Oriz till Fiskejournalen.

Årets tonfiskprojekt på västkusten, då tonfisk fångas och märks i forskningssyfte genom SLU, drar igång den 22 augusti och beräknas pågå ett par veckor beroende på väder och hur många tonfiskar de anmälda teamen lyckas märka.

Du kanske även gillar detta