Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige
Julklappstips till små sportfiskare

Det lackar mot jul och här kommer ett tips på vad du kan lägga under granen till de små sportfiskarna. Inspirerade av detta kanske du också får sällskap av nya storfiskare i båten framöver. 

Böckerna Abborre, Gädda och Öring inspirerar barnen att vilja veta mer om livet under ytan, vad fisken äter, hur den lever och hur man kan fånga fisken med spö.
Niklas Andersson har författat bokserien ”Om en fisk som heter” och innehåller informativa, lätta texter tillsammans med härliga illustrationer om våra vanligaste och populäraste sportfiskar. Böckerna var populära julklappar i fjol och säljs bland annat på nätet hos Adlibris, Bokus och i välsorterade butiker. Mer information om böckerna hittar du på omenfisk.se.

Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta