Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige
Karpfiske i Stockholm

Hur kan man utveckla karpfisket i Stockholmsregionen? Sportfiskarna och länsstyrelsen i Stockholm bjuder in till en träff kring den frågeställningen.
Det finns flera fina karpsjöar i och omkring Stockholm – men kan karpfisket kanske utvecklas ytterligare? Hur fungerar det i dag? Hur är tillgängligheten?
Tobias Fränstam på Sportfiskarna och länsfiskekonsulenten Henrik C Andersson vill resonera kring hur karpfisket ser ut i dag och vilka utvecklingsmöjligheter som finns. Därför bjuder man in alla karpfiskeintresserade till en träff tisdagen den 13 april kl.18-21.

Mer information om träffen hittar man på Sportfiskarnas hemsida.
Svenne Andersson

Intresserad av karpfiske och bosatt i Stockholm? Då ska du inte missa karpträffen den 13 april.


Relaterad nyhet från din region
26 minuter sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta