Just nu:
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Häng med i den f.d världsmästaren Tellis Katsogiannos kastskola.
Kasta långt med Tellis

Behöver du putsa till ditt flugkast och kanske till och med nå några meter längre? Då ska du hänga med i speycasting-mästaren, Tellis Katsogiannos workshop på Sportfiskemässan.
Göteborgaren Tellis är en mångsidig flugfiskare som vet exakt hur man ska nyttja flugkastet i alla möjliga fiskesituationer. Ett kvitto på hans skicklighet är att han under VM 2016 lyckades kasta till sig guldmedaljen i speycasting. Några sådana kast kommer vi inte se på Sportfiskemässans stora scen. Istället kommer Tellis, som är en internationellt certifierad kastinstruktör (FFI) för både enhands- och tvåhandskast bjuda frikostigt på sin pedagogiska förmåga.

Tellis som är tidigare världsmästare i distanskastning kommer visa dig de viktiga smådetaljerna som ger dig de där extra metrarna.

– Jag kommer köra en kastuppvisning eller rättare sagt en kort workshop som förhoppningsvis innehåller många aha-upplevelser inom kastteknikens alla moment. Jag kommer även ge publiken chansen att medverka genom att ställa frågor. Och även om distans inte alltid är det viktigaste så har vi alla råkat ut för situationer där fisken vakar några meter för långt bort. Jag tänkte även hjälpa er med den biten, avslöjar Tellis.

Tellis som är tidigare världsmästare i distanskastning kommer visa dig de viktiga smådetaljerna som ger dig de där extra metrarna. Frågor som, varför funkar inte kastet som jag vill? Och hur kommer det sig att tafsen blir full av vindknutar kommer Tellis förklara på ett lättbegripligt och inspirerande sätt.

Tellis går upp på Fiskejournalens stora scen fredagen den 20 mars klockan 11:30 och dagen efter klockan 15:30.

Boka biljetter till mässan här.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta