Annons
Kenneth Boström tilldelas Smedmanpriset | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Anders Holm
Kenneth Boström tilldelas Smedmanpriset. Foto: Privat
Kenneth Boström tilldelas Smedmanpriset

Smedmanpriset, som är den främsta utmärkelsen till författare och konstnärer inom svenskt sportfiske, delas ut av anrika Dunkrokens Gille till minne av författaren och konstnären Rolf Smedman.

Smedmanpriset 2020 tilldelas innovatören och flugfiskaren Kenneth Boström, Helsingborg. I juryns motivering heter det bland annat: ”Vakenhetens iakttagelser och eftertankens slutsatser löper som en tråd genom Kenneth Boströms gärningar; alltifrån insatser som gynnar kunskap och bygger bildning kring vattenvård och insektslära, till utrustning som optimerar fiskarens upplevelser och ansvar. Kenneth Boströms intressen, engagemang, förmåga och flit har gynnat tidskrifternas spalter och böckernas sidor till glädje för fiskarens kunskap, förkovran och utveckling.”

– Det är med glädje och stolthet som Dunkrokens Gille delar ut årets Smedmanpris till Kenneth Boström, säger Helge Jonsson, Gillesmästare i Dunkrokens Gille.

Litteratur och redskap
Många som växte upp med flugfisket under 1970- 1990-talet har delvis formats av hans artiklar och böcker. Bland annat är boken Dagsländor i öringvatten, som han skrev tillsammans med Tommy Bengtsson, lika populär i dag som när den kom ut för snart 40 år sedan. Förutom engagemang inom vatten- och miljövård har också Kenneth utvecklat flera populära flugfiskeredskap. Bland annat tillverkar och säljer han de omtyckta Rackelhanespöna, med en underdel av cane och en topp av grafit. Han har också utvecklat flera populära flugmönster, bland annat Rackelhanen.

Allt om Flugfiske och Fiskejournalen lyfter på hatten och gratulerar Kenneth till diplomet och utmärkelsen.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Holm
Flytvästar återkallas. Jula är återförsäljare för de tre till vänster och Bauhaus är återförsäljare för den högra.
Fler flytvästar återkallas

I augusti rapporterade Fiskejournalen om att Biltema återkallade flytvästar. Nu återkallas också flytvästar hos Jula och Bauhaus.

Det är uppblåsbara flytvästar från Marine Pool som återkallas för åtgärd. Anledningen till återkallelsen är att flytvästarna saknar låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur och därför riskerar att inte blåsa upp sig. Återförsäljare för dessa flytvästar är kedjorna Jula och Bauhaus. Modellerna det gäller är Classic 150N och Aero plus 165N på Jula. På Bauhaus handlar det om räddningsväst automatisk nautic 150N (artikelnummer 4056459380121).

Berörda flytvästar är tillverkade före 2020 och tillverkningsår finns angivet på etiketten på flytvästens insida. Åtgärden är ett krav från Konsumentverkets enhet för produktsäkerhet och gäller för samtliga uppblåsbara flytvästar på marknaden. Ett beslut från EU-kommissionen 2019 gör att flytvästar som säljs måste ha säkrade gaspatroner. ”Många flytvästar hos konsument har dock fortfarande osäkrade gaspatroner” skriver Konsumentverket.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta