Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

12 månader sedan Sverige
Jonathan Westerberg med belöningen som högg på sista kastet. Foto: Privat
Klent gäddfiske gav mäktig norrlandsborre på sista kastet

Den fiskare som väntar på något gott – får ibland vänta till absolut sista kastet. Jonathan Westerberg i Korsträsk fick äntligen sin belöning efter en hel dags nötande på sjön.

Det hela utspelade sig i Jonathans hemmavatten Korsträsk, där han inledde säsongens sommarfiske genom att sätt personligt rekord på abborre. Den mätte hela 50 centimeter och var i märkbart fin kondition, en fisk i närheten av 2 kilo med andra ord. Men trots att han befann sig på hemmaplan så var dagen nära att sluta i fiasko.

Så här berättar Jonathan själv:

– Jag var egentligen ute och fiskade efter gädda. Men ingen fisk på hela dagen, tills jag drog ett sista kasst innan vi skulle dra in på käk. Jag fick jag mig ett redigt mothugg och såg något grönt som blänkte till, trodde det var en liten gädda tills min polare skrek ut att det var en abborre. Sedan när den kom upp såg man att det var satans stor abborre, man fick sig ett stort leende på läpparna när man såg den komma in i håven. En fin start på sommaren och ett PB för mig på abborre.

Grattis och tack för storyn säger vi till Jonathan, och vi på Fiskejournalen uppmuntrar fler flitiga fiskare i norra Sverige att rapportera in sina storfångster till oss.

Läs även om gäddfiske i norr:

Storgäddor i midnattssolens land – då rök skäggen

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta