Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Kraftig ökning av drunkningsolyckor

Antalet drunkingar i samband med sportfiske ökade kraftigt i juli i år. (Foto: Morgan Fihn)

Under juli månad drunknade 20 personer. Detta är en kraftig ökning jämfört med de 13 som drunknade samma månad förra året. Majoriteten av de förolyckade var äldre män som varit ute och fiskat – ofta utan flytväst.
Hittills i år har 57 människor omkommit genom drunkning och bara i juli har hela 20 personer mist livet. Jämfört med de13 omkomna samma månad förra året är det en rejäl ökning.
– Många av olyckorna är relaterade till fiske, det är det klassiska med äldre män som inte använder flytväst och som visar sig tydligt i statistiken, säger Karin  Brand på Livräddningssällskapet till Sveriges Radio.
I våra grannländer finns redan nu en lag på att använda flytväst, något som Svenska Livräddningssällskapet gärna ser att även Sverige inför.
Här kan du läsa Livräddningssällskapets statistik.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta