Just nu:
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige Anders Lundin
Magnus Tänglander med ett riktigt muskelpaket, 13,7 kilo fördelat på 121 centimeter. Foto: Privat
Krutpaket från Västernorrland infriade Magnus drömmar

Det här är en gädda som vi inte kan stirra oss trötta på. 13,7 modiga kilon fördelade på 121 centimeter – i absolut toppkondition. Fångstmannen Magnus Tänglander fick sin dröm uppfylld den gångna helgen.

Magnus Tänglander från Resele hade bestämt sig för att fånga en gädda över 10 kilo den här vintern. Han behövde bara vänta ett par veckor in på de nya året innan drömmen gick i uppfyllelse med råge. Det hela skedde i fiskekamraten Jonas Karlssons sällskap, när de hade tagit sikte på ett för dem tidigare okänt vatten.

– Vi var riktigt taggade, för vi hade planerat fisket hela veckan. Väl på plats så känns läget helt perfekt, det var bara vädret som inte var det bästa. Vi borrar många hål och kollar av djupet. Medans vi sätter ut ismetespöna så får vi första fället och strax därefter andra och tredje. Sedan är det lugnt i cirka 2 timmar, innan vi plötsligt ser att ett spröt står rätt upp, berättar Magnus för Fiskejournalen.

De springer fram till spöet och sätter mothugget, börjar veva in, vilket går rätt lätt tills det plötsligt tar tvärstopp.

– Sedan går första rusningen och det är då vi förstår att det är en större gädda på. Efter flertalet rusningar så börjar man tänka att den här är nog över 10 kilo. Efter cirka 20 minuter börjar den tröttna och vi får se den genom hålet ett par gånger, och nu vet vi att det är en 10-plussare och pulsen stiger lite extra, den här får vi inte tappa. 5 minuter senare håller jag i denna magiska gädda som blev mitt personliga rekord, konstaterar en lycklig fångstman.

Grattis till en vacker vintergädda, säger vi på redaktionen!

Magnus hälsar att alla intresserade kan följa deras fiskafängen på Instagram Joma_fisher.

Missa inte heller att läsa om detta:

https://www.fiskejournalen.se/uppdrag-utrotning-sa-ska-backoringen-bort-fran-backarna/

 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Robert Westin
Länsstyrelsen Gävleborg har beviljat skyddsjakt efter skarv.
Beviljad skyddsjakt på 500 skarvar i Gävlebukten

Länsstyrelsen Gävleborg har beviljat skyddsjakt efter skarv på öarna Pålsgrundet, Kalkstensgrundet, Långraten och Kaxarna i Gävlebukten.

Det finns många känsliga arter av fisk längs Gävlebukten som hotas av skarven och för att förhindra allvarlig skada på fisket har man beslutat om skyddsjakt.

Skyddsjakten inleds den 15 juli 2020 och pågår som längst till och med den 30 november samma år. Totalt får 500 skarvar fällas.

Tillstånd för skyddsjakt är endast giltigt under förutsättningar att samtliga villkor i beslutet uppfylls.

Här kan man läsa om villkoren.

Du kanske även gillar detta