Fiskelängtan är uppenbarligen stor hos vissa. Knappt hann de utplanterade fiskarna i Stockholms ström landa i vattnet innan några ville plocka upp dem igen – vilket inte är lagligt. " />
Annons
Kunde inte hålla sig – tjuvfiskade efter utsättning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige Anders Lundin
Foto: Michael Paszkowski
Kunde inte hålla sig – tjuvfiskade efter utsättning

Fiskelängtan är uppenbarligen stor hos vissa. Knappt hann de utplanterade fiskarna i Stockholms ström landa i vattnet innan några ville plocka upp dem igen – vilket inte är lagligt.

Fiskejournalen berättade tidigare i veckan om det traditionella fisksläppet i Stockholm, där 30 000 fiskar planteras ut i strömmen till många sportfiskares förtjusning. Det hela ägde rum på måndagen, och redan på tisdagen blev frestelsen för stor för vissa. Polisen fick nämligen samtal från allmänheten att flera personer stod och håvade in den utsatta småfisken, vilket enligt lag är förbjudet. Reglerna som gäller är minst 60 centimeter för lax och minst 50 centimeter för havsöring.

Hur stor mängd fisk som hann plockas upp kan polisen inte svara på, men fyra personer identifierades av polisen och är nu misstänkta för brott mot fiskelagstiftningen, uppger Mitti.se

Här kan du däremot fiska helt fritt:

Makrillen har redan anlänt – så fångar du den!

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Holm
Flytvästar återkallas. Jula är återförsäljare för de tre till vänster och Bauhaus är återförsäljare för den högra.
Fler flytvästar återkallas

I augusti rapporterade Fiskejournalen om att Biltema återkallade flytvästar. Nu återkallas också flytvästar hos Jula och Bauhaus.

Det är uppblåsbara flytvästar från Marine Pool som återkallas för åtgärd. Anledningen till återkallelsen är att flytvästarna saknar låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur och därför riskerar att inte blåsa upp sig. Återförsäljare för dessa flytvästar är kedjorna Jula och Bauhaus. Modellerna det gäller är Classic 150N och Aero plus 165N på Jula. På Bauhaus handlar det om räddningsväst automatisk nautic 150N (artikelnummer 4056459380121).

Berörda flytvästar är tillverkade före 2020 och tillverkningsår finns angivet på etiketten på flytvästens insida. Åtgärden är ett krav från Konsumentverkets enhet för produktsäkerhet och gäller för samtliga uppblåsbara flytvästar på marknaden. Ett beslut från EU-kommissionen 2019 gör att flytvästar som säljs måste ha säkrade gaspatroner. ”Många flytvästar hos konsument har dock fortfarande osäkrade gaspatroner” skriver Konsumentverket.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta