Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige
Mini Hawkins avslutade fiskesemestern med en drömtorsk. Foto: Saltstraumen Brygge
Landfångade superfiskar från klassiska Saltströmmen

Här kommer en kort rapport som väcker lusten att rensa kalendern och bege sig till Nordnorge. Det handlar om två jättefiskar tagna från land i den klassiska Saltströmmen vid Bodö.

Damian Close med landfångad sej på 17,7 kilo. Foto: Saltstraumen Brygge

Det är Kurt Jeppesen, general manager på Saltstraumen Brygge, som låter hälsa att den senaste veckan bjudit på några ordentliga tungviktare. Visserligen handlar det inte om några rekordfiskar för arterna som sådana – utan det sensationella är att de fångats från stränderna.

Först baxade Richard ”Mini” Hawkins upp en torsk på närmare 25 kilo, vilket var nytt personligt rekord med drygt 10 kilo. Han och några kamrater hade tillbringat en hel vecka i området, och fiskesemestern slutade alltså i absolut succé med denna praktfisk.

Knappt hade superlativen ebbat ut innan nästa uppseendeväckande fångst rapporterades in. Det var Damian Close som också satte nytt personligt rekord, och då handlade det om en sej på imponerande 17,7 kilo.

Saltströmmen har bjudit på flera monsterfiskar de senaste åren, och här nedan kan du läsa om några fler:

https://www.fiskejournalen.se/landfangad-langa-pa-234-kilo/

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige
Nöjda arrangörer i Chubby Chicks: Emelie Westlin, Martina Sjöstedt och Isabelle Hållkvist Eriksson. Foto: Privat
Chubby Pike Challenge – en fullbokad succé

Snacka om succé. Ett gäng fiskefrälsta kvinnor undrande om det skulle finnas tillräckligt intresse för att arrangera en gäddfisketävling för bara kvinnor – och svaret blev ett rungande ja!

Temperaturen inför Chubby Pike Challenge 27 juni har höjts ordentligt. Det som startade som ett försiktigt initiativ har fått större genomslag än arrangörerna någonsin vågat hoppats på. Det var Isabelle Hållkvist Eriksson och Martina Sjöstedt som ville tävla mot några andra tjejer och lade ut en förfrågan på Facebook. När intresset visade sig vara stort så skapade de en grupp på Facebook, och därifrån fortsatte det att växa.

– Olika betesbyggare började höra av sig och ville gärna sponsra med beten till vår från början interna tävling. När detta började så bestämde vi oss för att köra på ordentligt. Jag tog kontakt med Leif Collin på cwc för att kolla om de kunde hjälpa till med måttdekaler, vilket de självklart ville göra. De beställde 25 stycken, vilket vi tyckte var lite väl många till en början. Våra förväntningar var väldigt låga, men när större aktörer fick nys om detta och hörde av sig till oss och ville vara sponsorer så började vi inse att detta är något vi ska göra något ordentligt av, berättar Isabelle Hållkvist Eriksson.

Redan en månad innan tävlingen var alla 25 platser är tagna, och de har tvingats tack nej till lag som vill vara med. Förutom Isabelle Hållkvist Eriksson och Martina Sjöstedt består Chubby Chicks av Emelie Westlin, och de har sannerligen anledning att vara nöjda med sitt initiativ.

– Vi är överväldigade över hur många som visat intresse, både deltagare och sponsorer! Nu har vi en framtidsvision om att göra detta till en årlig tävling och även kanske klämma in någon mer fisketävling för tjejer, säger Isabelle Hållkvist Eriksson.

Här kan du följa Chubby Pike Challenge 2020!

Du kanske även gillar detta