Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
Guhuru Milta drillar en öring i kortfilmen. Foto: Mattias Landfors
Landfors kortfilm om flugfiske visas på filmfestival

Fiskejournalen och Allt om Flugfiske säger i dag grattis till två av våra flitiga medarbetare, Mattias och Kajsa Landfors från Örnsköldsvik. Deras kortfilm ”The betrayal of the bamboo” ska nämligen ut i världen.

Den har nämligen valts ut att visas på världens största filmfestival inom flugfiske, Rise film festival. Det kommer vara visning i 14 olika städer, fördelat på Tyskland, Österrike och Schweiz.

– För ett tag sedan satt jag och lekte runt med några klipp, som Kajsa, jag och Splitcaneumea gjorde. Det blev en kort dramakomedi om svek, glädje, Arcticsilver och öring, typ, förklarar Mattias Landfors och fortsätter:

– Vi blev guidade av Triple G man himself (Guide-Guden Guhuru Milta) i somras. Förstklassigt sällskap, storöringsfiske och fryspizza i stugan gjorde resan till en av de bättre. Förutom att guida så bygger han jäkligt unika bambuspön under namnet Splitcane-Umea som många nog känner igen. Men han fick pröva på ett Arcticsilver spö, vilket för en stund i alla fall fick honom att välja plast och carbon före bambu och kork, så vi gjorde en liten film om det.

Resultatet ser ni här nedan:

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta