Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Mathias Arnham
Har du någonsin fångat en fisk som är större än dig själv? Har du lust att testa på det? Boka in dig på Fiskejournalens läsarresa till Tjeckien!
LÄSARRESA: Fiska mal med Fiskejournalen

Nu har du chansen att följa med Fiskejournalen till den tjeckiska fiskestjärnan Jakub Vágners lilla sjön Pohan. Här ska vi testa på det häftiga fisket efter riktigt stor europeisk mal. Säkra din plats redan idag!
Med på resan är Fiskejournalens medarbetare Jarmo Kuisma, en meriterad gäddfiskare som på senare år även gett sig an den gäckande malen. Vi träffas på flygplatsen i Prag onsdagen den 11 september för att tillsammans bege oss till Pohan där vi har hela sjön för oss själva. Vi fiskar, äter och snackar fiskehistorier i dagarna tre med målet att fånga en av sjöns häftiga invånare. Efter morgonfisket, vid lunchtid den 14:e åker vi tillbaka till flygplatsen i Prag. Förhoppningsvis med en spännande fiskeupplevelse i ryggen.

Vi fiskar, äter och snackar fiskehistorier i dagarna tre med målet att fånga en av sjöns häftiga invånare.

När?
Onsdagen-lördag, den 11-14 september 2019

Detta ingår i resan:
Transfer från och till flygplatsen i Prag till Pohan. Sammanlagt tre hela dagars fiske efter storvuxen europeisk mal. Helpension med frukost, lunch och middag. Hyra av spinn- och meteutrustning för mal, beten, tält, stolar, säng och sovsäck. Engelskspråkig fiskeguide med god erfarenhet av fisket efter mal i Pohan. Svensk gruppledare från Fiskejournalen.

Detta ingår inte i resan:
Flygresan till och från Prag. Alkoholhaltiga drycker.

Pris:
850 EUR.
Boka dig genom att skicka ett mejl till redaktion@fiskejournalen.se (märk mejlet med ”Malfiske i Tjeckien”). Först till kvarn gäller.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Robert Westin
Högsta Domstolen gav Girjas sameby rätt till fjällfisket. Foto: Mathias Arnham
Sportfiskarna agerar inför Girjasutredningen

Svenska Samernas Riksförbund vill att enbart samiska företrädare ska få vara med och utforma direktiven till Girjasutredningen. Detta har fått Sportfiskarna och Svenska Jägareförbundet att reagera.

Sportfiskarna och Svenska Jägareförbundet har reagerat på att Svenska Samernas Riksförbund (SSR) enbart vill att samiska företrädare ska få vara med och utforma direktiven till Girjasutredningen. Enligt SSR skall övriga ”externa aktörer” inte få vara med och sätta ramarna för hur samiska frågor ska utredas.

Girjasdomen fortsätter med andra ord att skapa frågetecken kring tillgängligheten till statens marker ovan odlingsgränsen. Många är oroliga för jakten och fisket, men också för möjligheterna till ett aktivt friluftsliv.

– För oss är det självklart att alla berörda ska kunna delta i den utredning som ska genomföras. Sportfiskarna och Jägareförbundet är beredda att med sin kompetens och sin lokala förankring på ett konstruktivt sätt bidra till förslag på lösningar som kan nå bred acceptans. Förbunden anser att öppenhet, respekt för olika intressen och en god dialog med bred förankring är avgörande ingredienser för att nå långsiktigt hållbara lösningar, kommenterar Sten Frohm, Sportfiskarnas generalsekreterare.

Grundinställningen för de båda förbunden är att man måste närma sig frågan med ödmjukhet och förståelse för att många människor har berättigat intresse av att få tillgång till statens mark ovan odlingsgränsen.

Den lösning som organisationerna vill se måste därför beakta både renskötsel, näringsverksamhet, tillgång till jakt och fiske och övrigt friluftsliv.

Du kanske även gillar detta