Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Insamlingen är i full gång på Tradera. Flera av budrundorna avslutas snart så passa på om du vill vara med.
Livlinan 17 – insamling till Barncancerfonden

Nu kan du fylla på beteslådan och samtidigt stödja ett gott ändamål. På Tradera pågår nämligen en betesauktion där alla intäkter går till Barncancerfonden.

Bakom Livlinan står skickliga betesbyggare och andra fiskeintresserade. Tanken är att det ska bli en årlig insamling och att även annan fiskeutrustning ska auktioneras ut.

Prophecy Baits gäddimitation är ett av många beten som det nu går att buda på. Det har många redan gjort och priset är uppe på 665 kronor. Foto: Prophecy Baits

Följ den pågående auktionen här.

Här kan du även skänka bidag direkt till insamlingen.

Hans Hällman 

Relaterad nyhet från din region
49 minuter sedan Sverige Robert Westin
Förhoppningen är att även havsöringen skall stärkas i Örekilsälven.
Nu skall laxen och öringen i Örekilsälven få bättre förutsättningar

En markägare efter Örekilsälven vill riva en damm och även restaurera en sträcka i älven. Sportfiskarna är kontaktade och arbetet med projekteringen är startad.

Örekilsälven är ett vattendrag som mynnar i Gullmarsfjordens innersta del, vid Munkedal i mellersta Bohuslän. Älven håller både lax och öring.

Även om laxbeståndet är välmående så bedöms det att man kan förbättra vandringen för bland annat lax och havsöring. En markägare vill nu att fisk och andra vattenlevande djur att få vandra fritt.

Vid Lilla Röd finns idag en damm som vid låga flöden är ett definitivt vandringshinder för samtliga fiskarter. Markägaren vill få till en utrivning av dammen och att den aktuella sträckan skall restaureras.

Detta skall göras tillsammans med Sportfiskarna och Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

–Vi är väldigt glada för att markägare allt oftare hör av sig med viljan att återskapa de ursprungliga vattenmiljöerna och i just det här fallet skapa fria vandringsvägar för Örekilsälvens unika laxbestånd, säger Sportfiskarnas projektledare Per-Erik Jacobsen.

Projektet vill återskapas en cirka 800 meter lång sträcka med ungefär 17 000 kvadratmeter lek- och uppväxtområden för havsvandrande lax och öring. Förhoppningen är att arbetet skall starta under 2022.

Du kanske även gillar detta