Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige
Lustengäddorna står på kö

Det verkar nästan som om de stora gäddorna i Lusten står på kö och väntar på att Sportfiskeakademins elever ska skicka ner en mört att tugga på… Här har vi ännu en av de grova Lustengäddorna.
Den här gången var det Robert Ullberg som visste var han skulle placera mörten för att lura en av de stora. Gäddan blev också entrébiljett till 100-klubben för Robert.
I anmälan skriver Robert att det var en trevlig dag på isen tillsammans med team Björnligan, samt ytterligare någr kompisar.

Storgäddan högg mitt på dagen och kunde mätas till hela 114 centimeter, innan hon fick simma tillbaka.
Svenne Andersson

Robert Ullberg placerade mörten på rätt ställe och fick nöjet att drilla en av de stora och välformade Lustengäddorna.

Robert Ullberg placerade mörten på rätt ställe och fick nöjet att drilla en av de stora och välformade Lustengäddorna.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige
Nöjda arrangörer i Chubby Chicks: Emelie Westlin, Martina Sjöstedt och Isabelle Hållkvist Eriksson. Foto: Privat
Chubby Pike Challenge – en fullbokad succé

Snacka om succé. Ett gäng fiskefrälsta kvinnor undrande om det skulle finnas tillräckligt intresse för att arrangera en gäddfisketävling för bara kvinnor – och svaret blev ett rungande ja!

Temperaturen inför Chubby Pike Challenge 27 juni har höjts ordentligt. Det som startade som ett försiktigt initiativ har fått större genomslag än arrangörerna någonsin vågat hoppats på. Det var Isabelle Hållkvist Eriksson och Martina Sjöstedt som ville tävla mot några andra tjejer och lade ut en förfrågan på Facebook. När intresset visade sig vara stort så skapade de en grupp på Facebook, och därifrån fortsatte det att växa.

– Olika betesbyggare började höra av sig och ville gärna sponsra med beten till vår från början interna tävling. När detta började så bestämde vi oss för att köra på ordentligt. Jag tog kontakt med Leif Collin på cwc för att kolla om de kunde hjälpa till med måttdekaler, vilket de självklart ville göra. De beställde 25 stycken, vilket vi tyckte var lite väl många till en början. Våra förväntningar var väldigt låga, men när större aktörer fick nys om detta och hörde av sig till oss och ville vara sponsorer så började vi inse att detta är något vi ska göra något ordentligt av, berättar Isabelle Hållkvist Eriksson.

Redan en månad innan tävlingen var alla 25 platser är tagna, och de har tvingats tack nej till lag som vill vara med. Förutom Isabelle Hållkvist Eriksson och Martina Sjöstedt består Chubby Chicks av Emelie Westlin, och de har sannerligen anledning att vara nöjda med sitt initiativ.

– Vi är överväldigade över hur många som visat intresse, både deltagare och sponsorer! Nu har vi en framtidsvision om att göra detta till en årlig tävling och även kanske klämma in någon mer fisketävling för tjejer, säger Isabelle Hållkvist Eriksson.

Här kan du följa Chubby Pike Challenge 2020!

Du kanske även gillar detta