Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Ilya Sherbovich med den potentiella rekordfisken på drygt 114-pound. Foto: Från IGFA
Makalös höjning av världsrekordet på taimen?

Oftast handlar nya världsrekord om blygsamma höjningar med några hekto, eller ibland gram. När den ryska sportfiskaren Ilya Sherbovic satt ett nytt potentiellt världsrekord på taimen så handlade det rätt och slätt om kross.

Det är organisationen IGFA som meddelar att det gungat till ordentligt i deras inrapportering, men en taimen på drygt 114 pound, alltså strax över 52 kilo. Det hela skedde i ryska floden Tugur River, som är känd för att leverera taimen i rekordformat.

Faktum är att Ilya Sherbovic tidigare innehaft världsrekordet på flugfångad taimen med en fisk på 30,4 kilo. Förra året satte Matthew Sloat ett nytt världsrekord med 45,8 kilo, och nu återtog alltså Ilya Sherbovic tronen med besked. Under resan fångade han även fiskar på 46 kilo och på 44 kilo, vilka ändå hamnade i skuggan av bjässen på 52 kilo. Nu återstår det att se om fisken registreras som världsrekord, efter obligatorisk granskning.

Även denna gång skedde det hela med flugspö – och vi kan ju bara fantisera om vilken fight det måste ha varit …

Läs om dystra rapporter om svenska storöringar:

https://www.fiskejournalen.se/skrackrapport-mytomspunnen-stororing-nara-utrotning/

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Robert Westin
Är du sugen på sej? Från den 15 juli får vissa svenskar åka till Norge för fiskesemester. Foto: Robert Westin.
Norge öppnar försiktigt upp gränsen för turister

Från den 15 juli gäller nya inreseregler till Norge. Många svenska lax- och havsfiskare har väntat med spänning på vad detta kommer att innebära. Fiskejournalen har svaret.

Fram till den 15 juli har det varit svårt att passera den norska gränsen. Få anledningar har gett grönt ljus för att passera gränsen. Två exempel har varit om man jobbar- eller om man äger hus i Norge.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 så har Norge valt att stoppa alla turister, till många svenska sportfiskares förtret.

Nu har den norska regeringen meddelat att man försiktigt kommer att öppna upp gränsen från den 15 juli. Även för turister.

På grund av smittspridningen i Sverige så har man bedömt att svenska som bor i Blekinge, Kronoberg och i Skåne är välkomna utan att behöva sitta i karantän.

Den norska regeringen påpekar att dom håller koll på läget och om smittspridningen skulle öka i något av dessa län så kan nya regler införas.

Här kan du läsa om vilka regler som gäller för människor som vill turista i Norge.

Du kanske även gillar detta