Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige
Man död efter fisketur – kamrat fortfarande saknad

En man har avlidit efter en fisketur på sjön Fegen i Svenljunga kommun, och dessutom saknas ytterligare en person.

Det var under söndagskvällen som två män rapporterades saknade, och räddningstjänst och ambulans larmades till Sjölidsviken i Fegen där männen gett sig ut på fisketur. Efter ett intensivt sökande så hittades en av männen vid liv, nedkyld vid strandkanten, men denne avled senare. Båten påträffades upp och ned i en annan vik, och en talesperson för räddningstjänsten meddelade att det inte heller fanns något hopp om att finna den andre mannen vid liv.

Väderförhållandena beskrevs som svåra, med både regn och vindar uppemot 20 meter per sekund. Enligt TT är båda männen födda i början av 1990-talet.

Det är bara några veckor sedan som tre män kunde räddas i sista stund under en fisketur på Vättern, som vi rapporterade om här nedan:

Stor dramatik när tre fiskare räddades på Vättern

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta