Just nu:
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige Anders Lundin
Sportfiskarnas fiskevårdschef Markus Lundgren med en blågylta från Skagerrak. På måndag håller han och Mattias Jonsson en föreläsning i Kungsbacka.
Måndagsmys med havsexperterna i Team Isola

När januarivindarna piskar kusten så är det bättre att låta fiskeutrustningen vila och istället berika vardagen med annat. Här kommer ett tips från Kungsbacka Sportfiskeklubb, som bjuder in allmänheten till en föreläsning med två havsfiskeprofiler.

Det är nämligen Markus Lundgren och Mattias Jonsson från havsfisketeamet Isola som ska bjuda på fiskeäventyr från när och fjärran under måndagskvällen. Platsen är Elektronen i Kungsbacka klockan 19, och det är dessutom gratis.

Team Isola har de fångat de flesta av västkustens mest spännande fiskarter, vunnit alla de stora havsfisketävlingarna och fångat flertalet svenska rekord. Under kvällen kommer de att berätta om stora och små havsfiskar, tipsa om tackel och teknik samt givetvis visa bilder och filmer från spännande upplevelser till havs.

Nämnas bör också att Markus Lundgren, förutom att han jobbar för Sportfiskarna, också är medförfattare till Havsfiskeboken. Mer info hittar ni här! www.teamisola.blogspot.se

Läs mer om havsfiske – och det som Fiskejournalen utsett till årets fångst 2019:

https://www.fiskejournalen.se/superfiskarna-vi-minns-fran-2019-nummer-1/

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Robert Westin
Förhoppningen är att även havsöringen skall stärkas i Örekilsälven.
Nu skall laxen och öringen i Örekilsälven få bättre förutsättningar

En markägare efter Örekilsälven vill riva en damm och även restaurera en sträcka i älven. Sportfiskarna är kontaktade och arbetet med projekteringen är startad.

Örekilsälven är ett vattendrag som mynnar i Gullmarsfjordens innersta del, vid Munkedal i mellersta Bohuslän. Älven håller både lax och öring.

Även om laxbeståndet är välmående så bedöms det att man kan förbättra vandringen för bland annat lax och havsöring. En markägare vill nu att fisk och andra vattenlevande djur att få vandra fritt.

Vid Lilla Röd finns idag en damm som vid låga flöden är ett definitivt vandringshinder för samtliga fiskarter. Markägaren vill få till en utrivning av dammen och att den aktuella sträckan skall restaureras.

Detta skall göras tillsammans med Sportfiskarna och Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

–Vi är väldigt glada för att markägare allt oftare hör av sig med viljan att återskapa de ursprungliga vattenmiljöerna och i just det här fallet skapa fria vandringsvägar för Örekilsälvens unika laxbestånd, säger Sportfiskarnas projektledare Per-Erik Jacobsen.

Projektet vill återskapas en cirka 800 meter lång sträcka med ungefär 17 000 kvadratmeter lek- och uppväxtområden för havsvandrande lax och öring. Förhoppningen är att arbetet skall starta under 2022.

Du kanske även gillar detta