Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Christoffer Westberg hittar granna abborrar mitt i Stockholm, bland annat med måsarnas hjälp. Foto: Privat
Måsarna avslöjar var fisken finns i Stockholm city

Om du bor i Stockholm och inte fiskar, så är det gyllene läge att göra det nu. Christoffer Westberg avslöjar gärna var han hittar sina granna abborrar i stan.

Det märks tydligt på aktiviteten vid sjöar och vattendrag att fler fiskar i dessa virustider. Det är helt enkelt högtryck i branschen, utan att det för den skull behöver bli trängsel.

– Jag fiskar nästan varje morgon nu under coronatiden. Jag jobbar hemifrån och bor på Kungsholmen, så jag passar på att gå ner på morgonen innan jobbet, berättar Christoffer Westberg för Fiskejournalen.

Fiske med pampig utsikt.

Han riktar främst in sig på abborre, och hans personliga rekord i city är 1,6 kilo. De finns där om man lyckas knäcka koden.

Här delar Christoffer (08streetfisher på Instagram)

med sig av sina bästa tips i Stockholm city:

1) Runt strömmen är alltid bra! Hitta bakvatten med lite djup som grundar av eller skapar en platå, testa under broar, där det finns båtar, där det händer grejer! Ju mindre natur desto bättre brukar det vara.

2) Kör jerkbait för att hitta fisken och slippa fastna i elscootrarna som ligger på botten. Sedan är även sund bra som skapas av de olika öarna i city. Till exempel Reimersholme och så vidare. Finns många bra platser! Gäller bara att hitta fisken, ett ställe kan vara hett ena dagen och iskallt andra. Så fiska av ett ställe i 15 minuter med något drag som ger vibrationer som du kan fiska snabbt med.

3) Får du inga följare så gå vidare. Se även till att hålla betet i ”strike zone” så länge du kan. Oftast innebär det att kasta längs med strandkanten och inte rakt ut! Stadshuset kan vara hett ibland, men ger det inget så prova andra sidan, då är oftast fisken där. En ledtråd är att fiska där strömmen eller vind pressar mot land för där hamnar betesfisken. Sedan har du bästa ekolodet i världen, fiskmåsarna! Kolla om de jagar någonstans, fiska där!

Läs om överraskande fångster:

Hoppsan – får lax under abborrfiske i Kungsbackaån

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta