Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
Ozzie Manglind och många andra njuter av Malmös abborrfiske. Och de går att äta utan riska för hälsan, visar analyser. Foto: Privat
Massivt intresse för Malmös abborrar – så tar du dem

Fotbollsslutspel och fiske är två företeelser som Malmöbor gärna njuter av på hösten. Nu börjar abborrarna komma in från havet, och då samlas entusiasterna vid Malmö Kanal.

Streetfiske är en aktivitet som blir allt mer populär, och inte sällan är det abborre som är det jagade föremålet. Just Malmö kanal är känt för sitt flotta abborrfiske, och den senaste veckan har det strömmat in bilder från lyckliga fångstmän. En av dem är Ozzie Manglind, och Fiskejournalen ber honom berätta om sina bästa tips:

– Fisket är inte helt igång, men de stora börjar komma igång mer, och större borrar kommer in från havet, säger Ozzie.

Här kommer hans tre snabba tips för ett lyckat fiske vid Malmö kanal:

1) Kör den metod du själv tror på. Nappar det inte så testa andra drag och tekniker. Fisket ändras från dag till dag, timme till timme.

2) Dropshot anses vara hetast enligt många. Det som funkat bäst för mig är spinnare och jiggar.

3) Fiska av längst hela kanalen. Promenera runt och leta fisken.

Ni som vill följa fisket vid Malmö kanal kan göra det via Facebook!

Läs även om monstergäddor från Norrland:

Davids kamp mot jätten Goliat i kajaken fick snabbt slut

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Robert Westin
Stören är mycket ovanlig i svenska vatten. Foto: Lena Palm.
Sensationellt fynd av rysk stör

Den 24 juni gjorde Lena Palm och Tomas Torvaldsson en märklig upptäckt när de vittjade sina flundragarn. Fyndet gjordes på sex-åtta meters djup i Sandvik, strax utanför Tärnö i Karlshamn.

I nätet fanns en ovanlig fisk som de bedömde som en stör. Den var cirka 50 centimeter lång och vägde uppskattningsvis 1,5–2 kilo. Efter bild- och videogranskning så kunde forskaren Jörn Gessner konstateras att det var en rysk stör, Acipenser gueldenstaedtii, rapporterar P4 Blekinge.

Den ryska stören är ovanlig i svenska vatten. Den har endast observerats ett fåtal gånger i Västerhavet samt längst efter de södra kusterna. Arten har sin naturliga utbredning i Kaspiska- och Svarta havet inklusive dom tillrinnande floderna.

– Rysk stör är en extremt sällsynt gäst i svenskt vatten med endast ett fåtal tidigare fynd, säger Markus Forslund, avdelningschef på Natur & Klimat på Länsstyrelsen Blekinge.

Den ryska stören uppträder dock ibland i andra europeiska vattendrag, oftast på grund av rymning eller avsiktlig utplantering.

Stören som Lena och Tomas fångade släpptes tillbaka i vattnet igen, så den kunde simmade vidare på nya äventyr.

Du kanske även gillar detta