Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige
Vikens drottning. Gäddhonan som Mark Barrow lyckades filma gled sakta fram genom vattnet med den självklara pondus som 14 kilo ger. Bild: Mark Barrow Underwater Media
Megagädda filmad under ytan

Undervattensfilmaren Mark Barrow dök nyligen ner i Wykeham lakes utanför engelska North Yorkshire. Målet var att filma någon av sjöns enorma gäddor och plötsligt dyker det upp en väldig fisk på omkring 14 kilo som gladeligen poserar. Hela fem minuter stannade hon framför linsen och resultatet blev en fantastisk film!

Fångstbilder i all ära, men nog är det något särskilt att se stora fiskar i dess rätta element – fritt simmande under ytan. Men att filma gäddor är inte lätt och stora exemplar är ofta skygga. Därför blev Mark Barrow glatt överraskad när han i en långsam uppstigning får syn på en ”30-pundare” som lugnt betraktar hans närmanden. I fem minuter lät sig fisken filmas och ibland var avståndet inte mer än 30 centimeter.

Vilken upplevelse!

Klingar namnet Wykeham Lakes bekant? Det är inte så konstigt. Där fångades nämligen Englands största sportfiskade gädda genom tiderna. Rekordfisken vägde 46 pounds och 11 ounce, vilket motsvarar 21,18 kilo.

Wyndon Coole med sin mäktiga rekordfisk från 2014. Foto: Wyndon Coole

England har verkligen några gäddvatten av yppersta kaliber. Du har väl inte missat vårt bildspel på gäddor från Chew Valley? Där fångades inte mindre än 25 gäddor över 30 pounds på bara en vecka!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta