Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige
Mild vinter – men massivt intresse för pimpel-SM

Den ovanligt milda vintern har fått många pimpelfiskare att kasta in handduken, för att det helt enkelt saknas isar på många håll i landet. Däremot är det ett massivt intresse för SM i pimpel som hålls i Arvika i slutet av februari.

Avsaknaden av isar har medfört blandade känslor bland svenska sportfiskare. De som sett fram emot pimpelfiske är besvikna, medans andra tar chansen att förlänga båtsäsongen. Uppenbarligen finns det ett uppdämt sug efter pimpelfiske, eftersom Sportfiskarna meddelar att det anmälts nästan 1 300 starter till pimpel-SM i Arvika mellan 29 februari–1 mars.

Individuellt är 618 deltagare anmälda, och i lagtävlingen i 3-mannalag är 222 lag anmälda. Totalt summerar detta på 1284 starter totalt, vilket är en ovanligt hög siffra i jämförelse med tidigare år, meddelar arrangörerna Jössefiskarna och SFK Trekroken.

Frågan är förstås i vilket skick isarna omkring Arvika är? Jodå, den senaste veckans kallare väder lovar mycket gott, är beskedet. Läs mer här!

Däremot har nedanstående besked kommit:

https://www.fiskejournalen.se/mormyska-vm-smalter-bort-och-flyttas/

Relaterad nyhet från din region
41 minuter sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta