Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Bo Hall är en av Sveriges skickligaste på båtelektronik.
Missa inte ekolodsskolan med Bosse Hall

En vecka kvar till Fiskekryssningen. Du har väl anmält dig till dina favoritföreläsningar?
Bland annat erbjuds i år ett ekolodsrum där Garmin visar sin senaste båtelektronik och Bo Hall håller föredrag på olika nivåer. Det blir en grundkurs i ekolod, en kurs om hur man använder ekolodet vid vertikalfiske och till sist en kurs om hur man jobbar med kartor och navigering i ekolodet. Fåtal platser kvar på föreläsningarna så gå in på fiskekryssningen.se och anmäl dig snarast.

Begränsat med  platser kvar på föreläsningarna.

Finns även några platser kvar på föreläsningarna Varmt flugfiske och Fiskvårda för gösen. Till de stora föreläsningarna, Modernt Predatorfiske och Fiskehistorier med Westrin & Falkind, behöver du inte föranmäla dig. På fiskekryssningen.se finner du även det senaste schemat för Fiskekryssningen.
Har du ännu inte bokat in dig på Fiskekryssningen, kan du fortfarande göra det via telefon 08-666 33 33.

 

 

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Robert Westin
Stören är mycket ovanlig i svenska vatten. Foto: Lena Palm.
Sensationellt fynd av rysk stör

Den 24 juni gjorde Lena Palm och Tomas Torvaldsson en märklig upptäckt när de vittjade sina flundragarn. Fyndet gjordes på sex-åtta meters djup i Sandvik, strax utanför Tärnö i Karlshamn.

I nätet fanns en ovanlig fisk som de bedömde som en stör. Den var cirka 50 centimeter lång och vägde uppskattningsvis 1,5–2 kilo. Efter bild- och videogranskning så kunde forskaren Jörn Gessner konstateras att det var en rysk stör, Acipenser gueldenstaedtii, rapporterar P4 Blekinge.

Den ryska stören är ovanlig i svenska vatten. Den har endast observerats ett fåtal gånger i Västerhavet samt längst efter de södra kusterna. Arten har sin naturliga utbredning i Kaspiska- och Svarta havet inklusive dom tillrinnande floderna.

– Rysk stör är en extremt sällsynt gäst i svenskt vatten med endast ett fåtal tidigare fynd, säger Markus Forslund, avdelningschef på Natur & Klimat på Länsstyrelsen Blekinge.

Den ryska stören uppträder dock ibland i andra europeiska vattendrag, oftast på grund av rymning eller avsiktlig utplantering.

Stören som Lena och Tomas fångade släpptes tillbaka i vattnet igen, så den kunde simmade vidare på nya äventyr.

Du kanske även gillar detta