Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Foto: Mörrums Kronolaxfiske
Mörrums Kronolaxfiske söker fiskevårdsarbetare

Har du lust att arbeta med fiskevård, guidning och kursverksamhet i ett av Sveriges finaste laxvatten? Mörrums Kronolaxfike söker en fiskevårdsarbetare.

Laxfisket i Mörrumsån har en lång tradition och Mörrums Kronolaxfiske arbetar ständigt för en hållbar laxstam.

Som fiskevårdsarbetare får du ett mångsidigt och varierat arbete, där produkten och kunden är i fokus. Förutom fiskevård kommer du att arbeta med guidningar och visningar vid besök, vilket innebär många kontakter med gäster. I tjänsten ingår även ansvar för kommunikation, både på webb och sociala medier.

Låter det spännande? Läs i så fall uppslaget här.

Sista ansökningsdagen är 3 september.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Robert Westin
Är du sugen på sej? Från den 15 juli får vissa svenskar åka till Norge för fiskesemester. Foto: Robert Westin.
Norge öppnar försiktigt upp gränsen för turister

Från den 15 juli gäller nya inreseregler till Norge. Många svenska lax- och havsfiskare har väntat med spänning på vad detta kommer att innebära. Fiskejournalen har svaret.

Fram till den 15 juli har det varit svårt att passera den norska gränsen. Få anledningar har gett grönt ljus för att passera gränsen. Två exempel har varit om man jobbar- eller om man äger hus i Norge.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 så har Norge valt att stoppa alla turister, till många svenska sportfiskares förtret.

Nu har den norska regeringen meddelat att man försiktigt kommer att öppna upp gränsen från den 15 juli. Även för turister.

På grund av smittspridningen i Sverige så har man bedömt att svenska som bor i Blekinge, Kronoberg och i Skåne är välkomna utan att behöva sitta i karantän.

Den norska regeringen påpekar att dom håller koll på läget och om smittspridningen skulle öka i något av dessa län så kan nya regler införas.

Här kan du läsa om vilka regler som gäller för människor som vill turista i Norge.

Du kanske även gillar detta