Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige
Team Motor Marin deltar självklart i sin egen tävling. Laget utgörs av Linus, Johan och Uffe. Foto: Motor Marin
Motor Marin Pike Open 2018

I höst är det dags för andra upplagan av gäddtävlingen Motor Marin Pike Open i Blekinge skärgård. Nytt för i år är att halva anmälningsavgiften går till Sportfiskarnas arbete med att hjälpa Östersjöns gäddor.

Motor Marin anordnar Motor Marin Pike Open den 10 november och Ulf Pettersson, som håller i trådarna, ser fram emot årets tävling.
– Upplägget kommer vara det klassiska, alltså att teamen ska försöka fånga fem gäddor med den längsta totallängden. Minimimåttet är 80 centimeter och självklart kommer alla gäddor att släppas tillbaka. Vi håller på att ta fram en live-app som gör det möjligt att följa tävlingen under dagen. 50 procent av anmälningsavgiften kommer skänkas i vinnarnas namn till Sportfiskarnas arbete med att stärka gäddorna i Östersjön, hälsar han.

”50 procent av anmälningsavgiften kommer skänkas i vinnarnas namn till Sportfiskarnas arbete med att stärka gäddorna i Östersjön”

Totalt blir det 20 team som gör upp om titeln och både start och målgång sker från Trummenäs Camping.

Team Motor Marin deltar självklart i sin egen tävling. Laget utgörs av Linus, Johan och Uffe.
Foto: Motor Marin

Kontakta Ulf på team.motor.marin@outlook.com för anmälan och ytterligare information om tävlingen.

Läs mer här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta