Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Lär dig mer om gädda, öring och gös i Sportfiskarnas nya filmer. Foto: Sportfiskarna
Närkontakt med fiskfavoriter i Sportfiskarnas artfilmer

Gädda, öring och gös är tre av de mest populära arterna för sportfiskare i Sverige. Just dessa tre fiskar får du lära känna lite bättre i en ny serie från Sportfiskarna.

Det är i samband med ett projekt, som medfinansierats av Havs- och vattenmyndigheten, som Sportfiskarna tagit fram ett informationsmaterial om tre svenska arter – gädda, öring och gös. Ambitionen är att kombinera fakta från nationella och internationella forsknings- och myndighetsrapporter tillsammans med goda exempel, för att fokusera på fiskevård och förvaltning.

Till sin hjälp har de några av Sveriges absolut främsta experter på de aktuella fiskarna, och det finns även ett häfte att ladda ned om respektive art. Filmserien inleds med gäddan och dess livscykel:

– Gäddans levnadsstrategi är väldigt enkel. Det är en överfallspredator som gömmer sig i vegetation och kastar sig blixtsnabbt fram för att fånga det byte den jagar, konstaterar Sportfiskarnas Tobias Fränstam i filmen, som du hittar här!

Missa inte att läsa om detta gäddäventyr:

Kamraternas osannolika fisketur – drog två drömgäddor

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta