Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
NM i gäddfiske avgjort
Glada pristagare i årets upplaga av NM i gäddfiske.

Glada pristagare i årets upplaga av NM i gäddfiske.

22 team deltog i helgens NM i gäddfiske. 13 av teamen lyckades fånga godkänd fisk och totalt 42 gäddor registrerades. Segrade gjorde Team Magnum med fem gäddor och sammanlagt 457 centimeter.
På andra plats kom Team Trosa Fiskeguide som även de fiskat fullt och fått ihop 437 centimeter. Trea kom Team Holy Shit, endast två centimeter från silvret, med fem gäddor och 435 centimeter.
Tävlingsledningen tackar de sponsorer och tävlande som gjort NM i gäddfiske möjlig.
Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Robert Westin
Är du sugen på sej? Från den 15 juli får vissa svenskar åka till Norge för fiskesemester. Foto: Robert Westin.
Norge öppnar försiktigt upp gränsen för turister

Från den 15 juli gäller nya inreseregler till Norge. Många svenska lax- och havsfiskare har väntat med spänning på vad detta kommer att innebära. Fiskejournalen har svaret.

Fram till den 15 juli har det varit svårt att passera den norska gränsen. Få anledningar har gett grönt ljus för att passera gränsen. Två exempel har varit om man jobbar- eller om man äger hus i Norge.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 så har Norge valt att stoppa alla turister, till många svenska sportfiskares förtret.

Nu har den norska regeringen meddelat att man försiktigt kommer att öppna upp gränsen från den 15 juli. Även för turister.

På grund av smittspridningen i Sverige så har man bedömt att svenska som bor i Blekinge, Kronoberg och i Skåne är välkomna utan att behöva sitta i karantän.

Den norska regeringen påpekar att dom håller koll på läget och om smittspridningen skulle öka i något av dessa län så kan nya regler införas.

Här kan du läsa om vilka regler som gäller för människor som vill turista i Norge.

Du kanske även gillar detta