Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige
Nicklas och en mäktig sommargädda på 130 centimeter. Foto: ACWA Fishing
Norrländsk drömdubbel i Sommargäddan

Nicklas Hallnor och Magnus Ranberg slog nyligen till med var sin drömgädda under ett gemensamt fiskepass. Fiskarna mätte 130 respektive 124 centimeter och ger ACWA Fishing en rekordledning i årets Sommargäddan.

Teamkompisarna Nicklas Hallnor, Magnus Ranberg och Viktor Sundkvist i ACWA Fishing har de senaste åren radat upp imponerande gäddor. Några av dessa bidrog till att de vann fjolårets Sommargäddan – och därmed kammade hem en fullutrustad Scandica 370 ALU med ett Axiom 7 RV från Raymarine.

I år – med drygt en månad kvar av kvaltävlingen – har de tre vännerna redan lyckats slå tävlingsrekord med ofattbara 613 centimeter

Då nådde teamets fem längste gäddor en totallängd på 598 centimeter. I år – med drygt en månad kvar av kvaltävlingen – har de tre vännerna redan lyckats slå tävlingsrekord med ofattbara 613 centimeter. Det ger en ledning över totaltvåan – Another one bites the bait – med hela 28 centimeter.
Teamets två längsta gäddor i årets tävling fångades under ett och samma pass. Den ena var 124 centimeter lång och fångades av Magnus Ranberg. Toppfisken – på hela 130 centimeter – hade Nicklas nöjet att tampas med.
Snacka om glödhett sommarfiske!

Magnus bredhuvade best mätte 124 centimeter. Foto: ACWA Fishing

Nicklas med teamets toppfisk som gav 130 sköna centimetrar till den sammanlagda totallängden. Vågen stannade på 13,18 kilo. Foto: ACWA Fishing

Om något team ska kunna stoppa ACWA Fishing från att knipa förstaplatsen i zon Norr behövs en närmast osannolik slutspurt. Men allt är förstås möjligt och det blir ytterst spännande att följa de fem zonkvalen fram till 26 augusti. Därefter väntar en spännande holmgång mellan de högst placerade zonteamen innan årets slutsegrare kan koras.

”Det kommer bli en rysare till final 1-2 september med tio av Sveriges bästa fisketeam”

– Det kommer bli en rysare till final 1-2 september med tio av Sveriges bästa fisketeam, hälsar tävlingens arrangör Daniel Lovestedt från TheBig5.

Läs mer om Sommargäddan här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta