Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
Svenska mästarna kommer att utses på Mälaren nästa år. Foto: Jean-Marc Brison
Nu är det klart: Här avgörs SM-finalen i gädda

Boka in datumet 4 oktober 2020 – eller försök åtminstone undvika att arrangera någon gäddfisketävling just då. Nu är det nämligen klart att Stäkets SF fått uppdraget att arrangera SM-finalen i gädda.

Det är Sportfiskarnas tävlingskommitté som utsett Stäkets SF som arrangör, och själva tävlingen kommer att avgöras på Mälaren 4 oktober. Tävlingsledare Leif Andersson har meddelat att start och mål kommer att ske vid Stäket, Järfälla, och Sportfiskarnas råder andra arrangörer av gäddfisketävlingar att undvika att lägga sina tävlingar just detta datum.

SM-finalen kommer alltså att avgöras på hösten 2020, i stället för på försommaren som den gjordes detta år, då Gimo FFF arrangerade tävlingen Östhammar i Uppland.

Regerande svenska mästare är Team TP, som samlade ihop hela 503 centimeter med sina fem längsta gäddor, och hade god marginal till silvermedaljörerna Wolf Creek Lures Blockstopp på 485 cm och bronsmedaljörerna Team Slips på 464 cm.

I Team TP ingick Tomas Modig, Bobby Whalter och Johan Holtari, och frågan är naturligtvis om de kommer att försvara tronen 2020?

Läs nedan om de imponerande fångsterna i Sommargäddans final – och glöm inte heller att anmäla dig till höstens heta tävling Höstborren!

Sanslöst resultat gav Savage Gear segern i finalen

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta